8.3 C
De Bilt

Samenlevingsakkoord Hilvarenbeek is in concept klaar

Het samenlevingsakkoord voor Hilvarenbeek is de basis voor het programma van de gemeenteraad in de komende vier jaar. Hierin staat op hoofdlijnen wat de raad deze raadsperiode wil bereiken. Het programma is nu zover dat iedereen kan reageren. Nadat de aanvullingen en opmerkingen zijn verwerkt, wordt het akkoord aan de gemeenteraad aangeboden en kan de raad het vaststellen.

Reageren op samenlevingsakkoord kan op drie manieren

Inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen tot en met 11 juni reageren op een van de volgende manieren:

  • Digitaal via www.hilvarenbeek.nl/samenlevingsakkoord.
  • Schriftelijk via een formulier dat je bij de balie van het gemeentehuis kunt ophalen.
  • Mondeling op zaterdag 11 juni tijdens de participatiemarkt.

Het akkoord kan vanaf 25 mei digitaal worden geraadpleegd via de site van de gemeente. Ook liggen er vanaf maandag 30 mei geprinte exemplaren bij de balie van het gemeentehuis.

Reactie aan de hand van drie vragen

In het samenlevingsakkoord staan de belangrijkste doelen van de gemeenteraad. Het nieuwe college gaat hiermee aan de slag. Hoe de doelen moeten worden bereikt, is nog niet overal ingevuld. Hierbij worden de inwoners de komende jaren zoveel mogelijk betrokken. Ook moet rekening worden gehouden met de financiële situatie van de gemeente. Niet alles kan tegelijk. Daarom zijn de volgende vragen aan de orde:

  • Wat vind je positief aan het samenlevingsakkoord?
  • Wat mis je nog in het samenlevingsakkoord en wat zou je graag anders zien?
  • Wat zijn de drie belangrijkste onderwerpen die het college het eerst moet aanpakken?

Participatiemarkt op zaterdag 11 juni

Tijdens de participatiemarkt op 11 juni is iedereen welkom tussen 11.00 en 14.00 uur om een reactie te geven op het samenlevingsakkoord. Ook kan iedereen dan kennismaken met de beoogde nieuwe wethouders. De participatiemarkt is in de Ontmoetingsruimte van het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio