Scooterrijder overlijdt na frontale botsing met politieauto

Heukelom – Gisteravond heeft op de Dijkweg in Heukelom een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een politieauto. Daarbij is een 40-jarige man uit Berkel Enschot om het leven gekomen.

achtervolging

Eerder die avond wordt het slachtoffer in Tilburg door surveillerende agenten op zijn motorscooter gesignaleerd zonder kentekenplaat. Als zij hem een stopteken geven voor een controle gaat de man er vandoor. Vervolgens wordt door de agenten de achtervolging ingezet. De man rijdt dan op een gegeven moment via de Hoevense Kanaaldijk met hoge snelheid de Dijkweg op.

Scooterrijder overleden

Intussen is door de achtervolgende agenten versterking opgeroepen. Hierop wordt gereageerd door een tweede politie-eenheid die vanuit tegenovergestelde richting de Dijkweg oprijdt. In een flauwe onoverzichtelijke bocht rijdt de tegemoetkomende motorscooter frontaal op het politievoertuig. De man komt door de klap in een nabijgelegen maisveld terecht. Hij heeft door dit ongeval zulke ernstige verwondingen opgelopen dat de hulpverleningsdiensten niets meer voor hem kunnen betekenen.

Onafhankelijk onderzoek

De weg is tijdelijk afgesloten voor sporenonderzoek door verkeersongevallenanalisten van de Landelijke Eenheid. De Rijksrecherche doet verder onderzoek naar de toedracht en neemt verklaringen op van de betrokken agenten.  De familie van het slachtoffer wordt bijgestaan door een familieagent.

Bron: Politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio