31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Sluiting woning Aarnout Drostdreef vanwege vondst drugs

Goirle – Vanochtend heeft de gemeente Goirle een woning aan de Aarnout Drostdreef gesloten voor de duur van drie maanden. In dit pand werd op 17 april 2021 door de politie een grote hoeveelheid drugs en contant geld aangetroffen.

Woning Aarnout Drostdreef drie maanden dicht

De burgemeester is op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid bevoegd een pand te sluiten als er een aanzienlijke hoeveelheid drugs wordt aangetroffen. Het gaat in de woning aan de Aarnout Drostdreef om ruim 700 gram hennep. Dit is een grote hoeveelheid. Bij zo’n grote hoeveelheid wordt ervan uitgegaan dat de drugs bestemd zijn voor de handel. Een andere aanwijzing die duidt op drugshandel is de grote som contant geld die is aangetroffen in de woning, 16.000 euro. Daarom besloot de burgemeester de woning voor drie maanden te sluiten.

Ingrijpend besluit, maar wel noodzakelijk

Burgemeester Mark van Stappershoef: ”Ik besef dat een woning sluiten een ingrijpend besluit is, maar dit soort activiteiten accepteer ik niet in onze gemeente. Ik zet dan ook alle middelen in die ik hiervoor tot mijn beschikking heb. Door de woning te sluiten hoop ik dat de rust rondom het pand weer terugkeert. Ik wil veilige wijken en drugs horen daar niet bij.”

Aanpak ondermijnende criminaliteit

De aanpak van drugshandel is één van de speerpunten in de aanpak van ondermijnende criminaliteit, naast synthetische drugs en wapenbezit. In de integrale aanpak worden naast strafrecht ook bestuurs- en belastingrecht ingezet. Dankzij deze integrale aanpak is de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit groter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio