14.9 C
De Bilt

Spookslot Efteling verdwijnt voor nieuwe attractiegebied en hotel

Kaatsheuvel – Veel Eftelings fans waren verrast toen het bericht naar buiten kwam dat het spookslot na de zomer definitief gesloten en gesloopt zal worden. Dit om ruimte te maken voor een nieuw themagebied op de huidig plek van de oude attractie. Ook zal de Efteling hier nog een extra hotel bouwen in het park.

Efteling fans hadden het niet verwacht

Fans lieten weten het besluit te betreuren. Vooral de manier waarop het pretpark het nieuws naar buiten bracht werd niet gewaardeerd. Toch waren er al een tijdje geruchten over het verdwijnen van het spookslot. Verschillende Eftelingfans zijn een petitie gestart om de sloop van het spookslot te voorkomen.

Niet stilstaan, maar vooruitkijken

“We hopen natuurlijk dat we snel weer open kunnen”, vertelt algemeen directeur Fons Jurgens. “Ondanks de tijdelijke sluiting willen we niet stilstaan en deze periode juíst inzetten om ons voor te bereiden op de toekomst. Vorig jaar is het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling’ vastgesteld, met daarin kaders en mogelijkheden voor mogelijke uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen.

Eerst aan de slag binnen het park

Toch richten we ons eerst op ontwikkelingen binnen het attractiepark, omdat dit minder financiële risico’s met zich meebrengt dan een veel uitdagendere uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen. Deze investeringen voor de komende twee jaar passen ook bij onze visie richting 2030, waarin we continuïteit en het behoud van onze zelfstandigheid en de kwaliteit van de organisatie willen borgen. De beslissing hierover is niet over een nacht ijs gegaan: investeren in deze bijzondere tijd blijft spannend. Maar het is belangrijk om ook in deze tijd vooruit te kijken en ervoor te zorgen dat de Efteling een Wereld vol Wonderen blijft voor jong en oud.”

Spookslot een icoon

De eerste grote attractie buiten het sprookjesbos, wordt gezien als een icoon uit de geschiedenis van de Efteling. Het Spookslot ging in 1978 open voor het publiek. Naar een ontwerp van Ton van de Ven, werden gebouw en show gemaakt door middel van het indrukken en programmeren van knoppen.

Start werkzaamheden

De sluiting van het park is aangegrepen om alvast voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hotel uit te voeren. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht. In de loop van dit jaar beginnen naar verwachting de bovengrondse werkzaamheden. Omdat het nieuwe hotel in de buurt van de hoofdentree wordt gerealiseerd, is een gedeelte van het parkeerterrein ingericht als bouwplaats. De werkzaamheden voor het vernieuwde themagebied starten ook in de loop van 2022.

Nieuw hotel en vernieuwd themagebied

Het nieuwe hotel wordt het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling met 143 kamers, 7 verdiepingen, 2 restaurants en een spa. Heel bijzonder: bezoekers kunnen straks voor het eerst overnachten ín het attractiepark. Het vernieuwde themagebied met overdekte attractie wordt aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Hiervoor zal de bekende attractie Spookslot plaatsmaken. De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting kunnen straks ongeveer 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven.

Investeringenkaart © De Efteling

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio