Straatgraffiti op Heusdense wegen!

Gemeente Heusden РIn de Prins Hendrikstraat en Torenstraat in Drunen en op de Vendreef in Vlijmen is door de gemeente, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, straatgraffiti aangebracht. Er is voor deze straten gekozen omdat de gemeente hier recent snelheids-gerelateerde klachten over heeft ontvangen of er hebben concrete verkeersongevallen plaatsgevonden. Met het aanbrengen van straatgraffiti worden automobilisten geattendeerd op hun snelheid. Hierdoor wil de gemeente verkeersdeelnemers, op een andere manier, laten nadenken over de verkeersveiligheid in de straat.

Straatgraffiti

De straatgraffiti wordt door het bedrijf ANDC geplaatst, in opdracht van de provincie Noord-Brabant. De afbeelding slijt vanzelf weer weg maar blijft naar verwachting ongeveer twee maanden zichtbaar. De verf is niet schadelijk voor het milieu. In deze straten zijn recent snelheidsmetingen uitgevoerd. Deze worden herhaald nadat de graffiti aangebracht is. Zo evalueert de gemeente de effecten van de graffiti op het verkeersgedrag van de verkeersdeelnemers.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

Het aanbrengen van de straatgraffiti maakt onderdeel uit van het provinciale verkeersveiligheidsproject ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’. Hierin werken de provincie, gemeenten, politie, Rijkswaterstaat en andere instanties samen aan de verkeersveiligheid onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Samen stimuleren we Brabanders alert te zijn in het verkeer en zich te houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van de gevallen komt een ongeluk door menselijk gedrag; niet opletten, hard rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img