14.7 C
De Bilt

Terugkeer fontein in Wandelpark Waalwijk

Na een tijd van stilstand zal de fontein in het Wandelpark in Waalwijk weer terugkeren. De fontein stond uit vanwege geluidsoverlast. De gemeente Waalwijk heeft veel gesprekken gevoerd met omwonenden en Stichting Wandelpark Waalwijk. Na zorgvuldige overweging heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de fontein terug te plaatsen.

Terugplaatsing fontein

De fontein was uitgezet na klachten over geluidsoverlast. Ondanks intensieve gesprekken met de betrokken partijen kon er geen oplossing worden gevonden die door alle partijen werd gedragen. Wethouder Timon Klerx is verantwoordelijk voor de binnenstad: “De fontein wordt teruggeplaatst, maar er worden wel verschillende maatregelen getroffen om de geluidsoverlast te beperken. Hierbij kun je denken aan een kleinere fontein en het gebruik van een tijdregelaar. Waalwijk gaat nu aan de slag met de leverancier om de fontein zo snel mogelijk weer te laten werken. Ook blijven we in gesprek met Stichting Wandelpark Waalwijk en de omwonenden over de fontein en over het park.”

Place to be

Waalwijk werkt er hard aan om van het centrum een place to be te maken. Het Wandelpark is een schitterende aanvulling op de winkels, horeca en andere bezienswaardigheden in het centrum. Een fontein draagt bij aan de aantrekkelijkheid van het Wandelpark. Het bewegend water zorgt voor dynamiek en versterkt de algehele uitstraling van de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio