23.7 C
De Bilt

Trofee voor verduurzaamd Sportpark De Gaard in Waalwijk

Op vrijdag 24 mei werd Sportpark De Gaard in Waalwijk officieel in gebruik genomen na een grootschalige verduurzaming. Wethouders Timon Klerx en Sheila Schuijffel maakten het moment officieel met de uitreiking van een bekertrofee ‘Duurzame Sportaccommodatie 2024’. Het sportpark, waar de voetbalverenigingen N.E.O. ’25 en RWB zijn gevestigd, is dankzij de inspanningen van de gemeente Waalwijk en de clubs aanzienlijk duurzamer geworden.

Duurzame stappen gezet

De verduurzaming omvat meerdere aspecten, waaronder de installatie van zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting, en de vervanging van oude apparaten door duurzame alternatieven. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en een positieve impact op het milieu. Ook worden de natuurgrasvelden van Sportpark de Gaard op dit moment klimaatbestendig en waterneutraal gemaakt.

Trotse wethouders over nieuwe fase van sportpark

Met de uitreiking van de duurzame bekertrofee werd de nieuwe fase van het park officieel ingeluid. En de wethouders zijn trots.

Wethouder Timon Klerx gaf bij de officiële uitreiking de volgende toelichting: “De gemeente is trots op deze verduurzamingsstappen. De Gaard is een prachtig voorbeeld van hoe we onze sportfaciliteiten milieuvriendelijker kunnen maken. Verduurzaming is maatwerk. We werken aan een plan om alle sportparken in de gemeente te verduurzamen, maar dit vergt tijd en resources. We vergeten de andere verenigingen zeker niet.”

Wethouder Sheila Schuijffel voegde eraan toe: “Dit is een mijlpaal voor Sportpark De Gaard en onze hele gemeenschap. De duurzame trofee symboliseert onze gezamenlijke inzet voor een groenere toekomst. Het is een belofte dat we blijven werken aan verduurzaming, niet alleen hier, maar in al onze sportparken.”

Besparing door een lagere energierekening

Beide verenigingen dragen gedurende 15 jaar bij aan de investeringen door middel van een duurzaamheidsbijdrage, waarbij zij ongeveer 70% van de besparingen afstaan aan de gemeente. Deze besparingen komen voornamelijk uit de verlaging van de energierekening door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen. Dit betekent dat de verenigingen zelf nog steeds profiteren van 30% van de besparingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio