9.9 C
De Bilt

Twaalf partijen bij verkiezingen bestuur Waterschap De Dommel

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. Twaalf partijen nemen deel aan de verkiezingen. De partijen maken verschillende keuzes in het werken aan schoon, voldoende en veilig water. Er valt echt wat te kiezen.

Er staat een speciale pagina over de verkiezingen op de website van het waterschap: dommel.nl/verkiezingen. Hier stellen de lijsttrekkers en partijen zich voor; in tekst, beeld en in een korte video. In de stemhulp dommel.mijnstem.nl staan de standpunten van de twaalf partijen. De stemhulp kan kiezers helpen om een goede keuze te maken.

Belangrijk werk, belangrijke keuzes

Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende en veilig water. Dat doet het waterschap in een gebied van 153.500 hectare groot. Dit is verdeeld in evenveel natuur, landbouw en bebouwd gebied. In het gebied liggen 31 gemeenten met 900.000 inwoners en duizenden bedrijven.

Het algemeen bestuur stelt het beleid van het waterschap vast. Ook ziet het bestuur er op toe dat het waterschap zijn werk slim en op een goede manier uitvoert. Er wordt om de vier jaar een nieuw algemeen bestuur gekozen.

Op 15 maart maken we dus keuzes over de toekomst van ons water. De keuzes die we maken hebben gevolgen voor hoe we leven met water. Daarom is het belangrijk om je stem uit te brengen.

Toekomst van ons water

Twaalf partijen voeren de komende weken campagne. Dat zijn Water Natuurlijk, VVD, CDA, Partij van de Arbeid, 50PLUS, Werken aan Water, AWP voor water, klimaat en natuur, Partij voor de Dieren, Bedrijfsbelangen, Belang van Nederland, BBB en Ouderen Appèl – Hart voor Water.

Het waterschap brengt zijn werk extra onder de aandacht. En roept kiezers op mee te beslissen over de toekomst van ons water. Water is overal om ons heen. We hebben water nodig om te douchen, door te spoelen en om van te genieten. Maar ook om bomen te laten groeien en oogsten te laten slagen.

Tweemaal stemmen op verkiezingen 15 maart

Iedereen van 18 jaar en ouder die woont in het gebied van Waterschap De Dommel mag stemmen voor het algemeen bestuur. De waterschapsverkiezingen zijn tegelijk met de verkiezingen van Provinciale Staten. Kiezers gaan één keer naar de stembus voor twee belangrijke zaken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio