22.7 C
De Bilt

Uitreiken Koninklijke Erepenning Kunst en Vriendschap Giessen

Giessen – Burgemeester Egbert Lichtenberg mag vrijdag 25 maart namens zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander een Koninklijke Erepenning uitreiken aan Muziekvereniging Kunst en Vriendschap Giessen/Rijswijk. De penning wordt uitgereikt tijdens het Voorjaarsconcert.

Uitreiken Koninklijke Erepenning

Voor deze bijzonder feestelijke gelegenheid is de Koninklijke Erepenning aangevraagd. Het uitreiken van deze penning is in verband met de corona-beperkingen enkele malen uitgesteld. Nu is het moment daar dat de penning officieel aan de vereniging wordt overhandigd. Het eerste concert van de vereniging werd gehouden in maart 1922.

Kunst en Vriendschap is zeer actief in de Giessens en Rijswijkse gemeenschap. Dat is ook een van de voorwaarden om voor deze erepenning in aanmerking te komen, naast het 100-jarig bestaan.

Muziekvereniging Kunst en Vriendschap bestond op 1 november 2020 100 jaar

Naast de diverse concerten die zij door het jaar heen geven, is de vereniging al sinds jaar en dag betrokken bij de opening van de Giessense Mert, de intocht van Sinterklaas, sinterklaas- en kerstviering(en) op basisschool ‘de Parel’, de aubade op Koningsdag en de door de gezamenlijke kerken van Giessen en Rijswijk georganiseerde Hagepreek op tweede Pinksterdag. Ook geeft zij jaarlijks diverse concerten geeft in verzorgingshuizen in Altena. In deze huizen begeleidt zij ook de kerstdiners. De vereniging heeft ook een actief jeugd- en opleidingsbeleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio