-2.1 C
De Bilt

Vlindertuin Helvoirt op kleinere schaal behouden

Haaren – Onlangs verkocht de gemeente in Helvoirt gedeelten van de ‘Vlindertuin’; een stuk grond dat werd onderhouden door LNMH, aan omwonenden. In eerste instantie was het plan om de gehele Vlindertuin te koop aan te bieden. Daar ziet wethouder Vromans nu vanaf.

Gedeeltelijke verkoop

De omwonenden gaven vorig jaar aan interesse te hebben in de koop van deze grond ter uitbreiding van de hun tuinen. Er leek geen reden om hier niet in mee te gaan. De grond ligt ingesloten door particulieren en werd al niet meer onderhouden door de gemeente zelf, maar door het LNMH. Toch lijkt het zonde om de gehele tuin te verkopen.

Krimp

Senioren van de Leyenhof maken graag gebruik van de Vlindertuin en ook het LNMH heeft niet zo één, twee, drie een nieuw project klaarliggen. Daarom is besloten om de drie omwonenden een gedeelte van de tuin te verkopen, maar het vierde deel, wat te koop was aangeboden aan ’t Heem, terug te trekken. De omwonenden krijgen dus een toevoeging aan hun tuinen, maar een groot gedeelte van de Vlindertuin blijft behouden. De tuin krimpt van ruim 1000 m2 naar 650 m2.

Nieuwe inrichting

De Vlindertuin blijft dus openbaar, maar krijgt misschien wel een nieuwe inrichting. Wethouder Vromans: “Nu de tuin krimpt kan er van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om deze geheel op de behoeften van inwoners af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan een dementietuin of een schooltuin. Of misschien en combinatie van de twee”. Hoe de tuin precies vorm krijgt is iets wat de gemeente wil bespreken met belanghebbenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio