31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

VVV Kaatsheuvel sluit: nieuw toeristisch informatiepunt in Het Klavier

Kaatsheuvel – Op 1 oktober 2018 sluit de VVV-winkel in de Peperstraat in Kaatsheuvel haar deuren. Vanaf dat moment is er een tijdelijk informatiepunt in Het Klavier. Hier ligt foldermateriaal over de gemeente en de omgeving.

Sluiting VVV door stopzetten subsidie

Er zijn voorlopig geen medewerkers aanwezig voor aanvullende informatie of de verkoop van kaarten of andere producten. De sluiting is het gevolg van het stopzetten van de subsidie. In 2019 richt de gemeente samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme voor de Langstraat een definitief informatiepunt in en is er weer een volledig aanbod.

Tijdelijk toeristisch informatiepunt

Mensen die meer informatie willen over de bezienswaardigheden en evenementen in onze gemeente en omgeving, kunnen vanaf 1 oktober 2018 terecht in Het Klavier aan het Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel. Hier zijn diverse folders beschikbaar met toeristische informatie. Daarnaast biedt een beeldscherm in de hal van Het Klavier onder meer informatie over de evenementen in de gemeente Loon op Zand.

Regionaal Bureau voor Toerisme in oprichting

In mei 2018 stelde de gemeenteraad van Loon op Zand geld beschikbaar voor de start van en subsidie aan het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat (gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk). Het resultaat hiervan is dat het RBT in 2019 van start gaat. Hiermee wordt het VVV dus goed vervangen.

Definitief toeristisch informatiepunt

In samenwerking met het RBT en De Bibliotheek komt er in 2019 een definitief informatiepunt in Het Klavier. Naast het foldermateriaal en het beeldscherm zijn er dan ook medewerkers die bezoekers kunnen informeren en worden er kaarten en andere producten verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio