5.2 C
De Bilt

Burgemeester verwelkomt Adam Al Ashtar als 7.000ste inwoner van Baarle-Nassau

De meest bijzondere gemeente van Nederland laat van zich spreken. Op 16 augustus is Adam Al Ashtar geboren. Daarmee werd in Baarle-Nassau de mijlpaal van 7.000 inwoners symbolisch gepasseerd. Burgemeester De Hoon-Veelenturf bezocht Adam, zijn trotse ouders en zijn broertje Mohammed gistermiddag. Want zo’n gebeurtenis moet natuurlijk gevierd worden.

Het is altijd even spannend of dat het inwonertal ook na het bereiken van zo’n doorbraak op niveau blijft. Maar dat lijkt het geval. De teller stond in Baarle-Nassau eind september op 7.014 inwoners.

Adam Al Ashtar gaat geschiedenis in als jubilaris

Adam is de tweede zoon van de familie Al Ashtar. Drie jaar geleden werd Mohammed, de grote broer van Adam geboren. Vanzelfsprekend is een nieuwe baby in de familie voor iedereen weer even aanpassen. Vooral voor Mohammed is het nog wel even wennen aan de nieuwe situatie, vertelden mevrouw en meneer Al Ashtar. De burgemeester bracht een cadeautje mee voor Adam. En Mohammed mocht het uitpakken. Vooralsnog is hij erg blij met de nieuwe speelgoed blokkentrein van zijn broertje. Hij zal met trots het rompertje dragen waarop duidelijk staat vermeld dat hij de 7.000ste inwoner is van Baarle-Nassau.

Zevende plaats

Voor de gemeente verandert er in de praktijk overigens niets. Baarle-Nassau blijft staan op de zevende plaats in de rangorde van kleinste Nederlandse gemeenten. Ruim boven Renswoude in de provincie Utrecht maar nog aanmerkelijk onder de gemeente Noord-Beveland in Zeeland. Het duurde 20 jaar om het inwoneraantal met 500 personen van 6500 naar 7000 (2022) te zien toenemen. Baarle, de grootste kern van de gemeente Baarle-Nassau (NL) en de gemeente Baarle-Hertog (B), is het merkwaardigste dorp ter wereld omdat Nederlandse en Belgische gebiedsdelen kriskras door elkaar liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio