10 C
De Bilt

168 gratis bomen voor bewonersinitiatieven in Losser en Oldenzaal

Losser/Oldenzaal – Dinsdagmiddag 17 november ontvingen meer dan 16 burgerinitiatieven in totaal 168 gratis bomen uit handen van de Groene Loper Losser-Oldenzaal. De Groene Loper werkt samen met de gemeenten Losser en Oldenzaal.

168 gratis bomen

Vanuit de provinciale campagne ‘Iedereen een boom’, ontving de Groene Loper Losser- Oldenzaal in totaal 110 bomen. Vanwege de grote belangstelling vanuit buurtinitiatieven heeft de gemeente Losser daar zelf nog eens 58 extra bomen bij gedaan. “Bomen zijn enorm belangrijk voor mens en dier, bovendien maakt het de omgeving mooier. Bomen zorgen voor schone lucht, schaduw en drogere voeten na een flinke regenbui. Daarnaast zijn bomen het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren” aldus Jaimi van Essen, wethouder van de gemeente Losser.

Ook Evelien Zinkweg, wethouder van de gemeente Oldenzaal, is heel positief over meer groen in de stad. “We zijn erg blij met deze initiatieven. Niet alleen bomen, maar ook struiken en beplanting – in plaats van tegels in de tuin – dragen bij aan minder hitte in de stad en aan meer biodiversiteit. In een warme zomer is een tuin met groen al gauw 7 graden koeler dan een tuin met tegels. Zo zorgen we samen voor een groen en gezond Oldenzaal.”

De Groene Loper Losser-Oldenzaal

“In de Groene Loper werken wij actief samen met de gemeenten Losser en Oldenzaal”, aldus Theo von Piekartz. “We stimuleren groene bewonersinitiatieven. Niet alleen goed voor de natuur, maar het vergroot ook de betrokkenheid van bewoners bij hun directe woonomgeving. Zo organiseren we in het voorjaar het Bloemenlint met een bijenvriendelijk bloemenmengsel en een Groene Burendag.

Deze bomenactie past daar heel goed in. De bomen hebben we gratis gekregen vanuit de provinciale campagne Iedereen een boom, een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel en de provincie Overijssel” “We nodigen de inwoners van Losser en Oldenzaal uit om zelf ook een boom te planten. Mensen die van plan zijn om bomen te planten kunnen dit melden op www.iedereeneenboom.nl Deze telt dan mee voor de 1,1 miljoen bomen in Overijssel”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio