11.7 C
De Bilt

werkzaamheden tweede fase De Kop start 26 oktober

Enschede Op maandag 26 oktober starten de wegwerkzaamheden tweede fase de Kop in de Haaksbergerstraat vanaf de personeelsinrit van het MST tot en met rotonde Zuiderval. Dit betekent dat de rotonde Zuiderval-Haaksbergerstraat is afgesloten. Verkeer kan de stad in rijden via de huidige busbaan op de Haaksbergerstraat. De stad uit rijden kan alleen via de Beltstraat of Ripperdastraat.

De busbaan is dus tijdens de werkzaamheden een éénrichtingsweg voor verkeer richting het centrum van Enschede. De inrit van het MST aan de Haaksbergerstraat is ook alleen via de Zuiderval te bereiken. Alle inritten van de Van Heekgarage blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De planning is dat de kruising Zuiderval-Haaksbergerstraat in maart 2021 weer opengaat.

Van rotonde naar kruising

De rotonde Zuiderval verandert in een kruising met verkeerslichten. De gemeente Enschede wil hiermee de doorstroming van verkeer verbeteren. Daarnaast gaat de busbaan in de Haaksbergerstraat naar het midden van de weg en wordt deze versmald naar één rijbaan. Hierdoor ontstaat er aan de zijkant meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen.

Aanpak wateroverlast

De Haaksbergerstraat staat regelmatig onder water bij hevige regenbuien. Door het veranderende klimaat komen deze extreme buien steeds vaker voor en daar is de Haaksbergerstraat straks op voorbereid. Er komt een extra hemelwaterriool in de straat. Hierdoor komt het regenwater niet meer in het gewone riool, waardoor deze veel minder snel overstroomt. Ook worden er wadi’s gemaakt. Wadi’s zijn stukken lagergelegen groen waarin het regenwater wordt opgevangen. Zo pakt de gemeente Enschede de wateroverlast in de Haaksbergerstraat aan. Tegelijkertijd maken de wadi’s en planten en bomen de straat groener. 

Tweede fase project De Kop

De werkzaamheden zijn onderdeel van project De Kop. De eerste fase is bijna klaar. Naast de Haaksbergerstraat en rotonde wordt er in de tweede fase ook gewerkt aan de Zuiderspoorstraat en de Haaksbergerstraat vanaf de rotonde met de Zuiderval tot en met de kruising Broekheurnerweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio