23.8 C
De Bilt

36e Auni-Toernooi in Hengelo op 19 februari 2022

Hengelo – De Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI organiseert op zaterdag
19 februari 2022, de 36e editie van het Auni-Toernooi. Deze zal plaatsvinden in sporthal Veldwijk te Hengelo.

Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI

De stichting heeft als doel het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen. Het Auni-Toernooi is een succesvol project van de stichting. Al 36 jaar lang slaagt het Auni-Toernooi erin om dit doel te verwezenlijken en om door middel van sport uiteenlopende bevolkingsgroepen samen te brengen.

Deelnemers van allerlei nationaliteiten

Het is een jaarlijks terugkerend evenement met als bijzonderheid het feit dat er jongeren aan deelnemen van verschillende nationaliteiten. Het toernooi is uitgegroeid tot een succesvol, sportief zaalvoetbalevenement met een professioneel allure. Wij zetten sport als middel in tot bevordering van sociale integratie.

Beeld van 35e Auni-Toernooi
Beeld van 35e Auni-Toernooi – Foto Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI

Van uitstel komt dit keer geen afstel

In 2020 heeft het toernooi helaas niet plaats kunnen vinden vanwege het coronavirus. Toen hadden we als organisatie de knoop vroegtijdig doorgehakt. Voor dit jaar waren we erg blij dat we weer van start konden gaan. Een paar maanden geleden zijn we als organisatie dan ook begonnen met de voorbereidingen. Zoals voor velen is het ook voor ons als organisatie een zeer onzekere tijd vanwege de situatie rondom corona.

Aanvankelijk hadden we ons 36e Auni-Toernooi willen houden op zondag 2 januari 2022. Vervolgens moesten we het toernooi verplaatsen naar 8 januari. Maar door de nieuwe corona-maatregelen die er toen zijn genomen waren we als organisatie genoodzaakt om ook zaterdag 8 januari te moeten annuleren.

16 teams

Vanwege de onzekere situatie rondom corona hebben we er voor gekozen om het deelnemersveld terug te brengen van 24 naar 16 teams. En voor dit jaar helaas geen damespoule. Ook zal het hele toernooi worden afgewerkt in één sporthal: sporthal Veldwijk. We hopen dan ook toeschouwers te mogen verwelkomen. Bij de ingang van de sporthal zal vooraf wel een coronacheck plaatsvinden.

Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen. Het toernooi is met zijn multiculturele opzet uniek in zijn soort. We laten zien dat mensen van allerlei herkomst heel veel gemeenschappelijk hebben; dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken en ervan genieten. Het toernooi behoort inmiddels tot één van de grootste en populairste zaalvoetbaltoernooien van Nederland. Het doet me dan ook deugd als ik zie wat we met z’n allen hebben bereikt!

De aftrap van het 36e Auni-Toernooi zal worden verricht door de 17-jarige Emre Kandemir. Hij is de zoon van de organisator. Hij zal dit voor de 10e keer op rij gaan doen. Voor hem een “jubileum” en het moment de aftrap over te dragen aan zijn 10-jarige zusje Rana. Emre nam zelf de aftrap 10 jaar geleden over van zijn oudere zus Sude die op haar beurt de aftrap 10 keer had verricht. Haar eerste aftrap was in het jaar 2002, toen ze 11-maanden was.

De voorwoord in het toernooimagazine is geschreven door Erik ten Hag, hoofdtrainer AFC Ajax. Verder is er een woord vooraf geschreven door voorzitter Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation en door voetballer Joey Pelupessy van Giresunspor SK uit Turkije.

Er zullen 16 multiculturele teams uit heel Nederland gaan strijden om de felbegeerde Auni-wisselbeker.
Tijdstip: 09:00-18:15 uur (kwartfinales vanaf 14:30 uur / prijsuitreiking verwachten we omstreeks 18:30 uur).

Ook dit jaar hebben wij als organisatie ons best gedaan om een sterk deelnemersveld te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio