15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

6 personen gemeente Tubbergen krijgen Nederlandse nationaliteit

Tubbergen Op 17 mei 2023 hebben zes personen uit Syrië en Eritrea de Nederlandse nationaliteit gekregen. Waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld leidde de naturalisatieceremonie: “Fijn dat u ervoor heeft gekozen om bij ons, Nederlanders, te willen horen.”

6 personen waaronder 4 kinderen

Het was een speciale dag voor meneer Sami Sido, afkomstig uit Syrië. Hij heeft woensdag de Nederlandse nationaliteit gekregen. Ook meneer Mahari Teferi en zijn zoons Binyam (10), Mekseb (7), Asey (14), Tekle (12) hebben de Nederlandse nationaliteit gekregen. Zij zijn afkomstig uit Eritrea.

Verklaring bij naturalisatieceremonie  

De inwoners hebben een verklaring van verbondenheid afgelegd. Door het uitspreken van de eed, werden zij Nederlander. Iedereen die Nederlander wil worden, moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring afleggen. Daarmee beloven zij de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren. En de plichten te vervullen. Uit handen van waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld kregen ze de Nederlandse vlag en een cadeaubon van supermarkt Plus. Ook ontvingen ze een tegoedbon waarmee ze hun eerste Nederlandse identiteitsbewijs gratis kunnen aanvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio