23.7 C
De Bilt

70 jaar Böggelrieders & Daansers, kunst en streekproductenmarkt op 29 juni in Losser

Kunst & Folklore. Wat hebben die met elkaar te maken? Normaalgesproken weinig, maar in Losser het komende weekend alles. Zeventig jaar Böggelrieders & Daansers. Dat dat in Losser uitgebreid en groots gevierd moet worden, moge duidelijk zijn. Internationale folklore dansgroepen uit binnen- en buitenland verzorgen dansoptredens in de dorpskern.

Tegelijkertijd start op 29 juni de Week van de Amateurkunst en daarmee staat ook Losser in het teken van cultuur. Dit alles met daarnaast oude ambachten, muziek en natuurlijk de maandelijkse boerenmarkt maken een bezoek aan Losser op zaterdag 29 juni meer dan waard.

Programma

Een mooi programma is voorbereid. Op De Brink, het Roberinkplein, bij Zorggroep Sint Maarten en het Raadhuisplein treden tussen 11 en 16 uur folkloristische groepen uit Emmen, Markelo en Hindeloopen op. Ook Duitse en Oostenrijkse dansgroepen zetten hun beste beentje voor. Om 15.45 uur is er een gezamenlijk afsluiting van de groepen op het Raadhuisplein.

Natuurlijk ontbreekt een optreden van de Böggels zelf ook niet met een parade van hun prachtige ambachtelijke böggelfietsen. Op zondag gaat het feest verder bij Erve Kraesgenberg met van 12.00 tot 14.00 uur Frühschoppen met Musikverein Fischach/Bayern en daarna een internationaal dansprogramma met afsluiting van de Olnzelse Köpperbloazers. Gezelligheid gegarandeerd.

Kunstmarkt onder de Oale Toorn

Waar anders dan op het Martinusplein waan je jezelf in Twents Montmartre? Het plein onder de Oale Toorn herbergt zaterdag meer dan twintig kramen met amateur kunstenaars uit Losser en omgeving. Zij stellen hun mooie objecten ten toon: schilderijen, houtsnijwerk, glas-in-lood, beeldhouwwerk, pottenbakken en nog meer kunst in de breedste zin van het woord. Ook de werken van de Fundament schilderkunsten zijn er te bewonderen. Om 10.30 uur opent wethouder Milad Lahdo officieel de Week van de Amateurkunst.

Streekproducten en oude ambachten

Genieten, dat wordt het! De bezoekers worden naast zang en dans ook rijkelijk getrakteerd op een tal van oude ambachten uit de rijke geschiedenis van weleer. Er is een klompenmaker, er worden klompen gegraveerd, historische tegels beschilderd en nog veel meer. Een unieke kans om te zien hoe traditionele ambachten tot leven. Je zou bijna vergeten dat er die dag ook nog de maandelijkse streekproductenmarkt is met telkens nieuwe en verrassende deelnemers. Voor fijnproevers en creatievelingen  is er veel te proeven en te beleven. Tussendoor heerlijk lunchen of een borrel na afloop in een van de gezellige Losserse horeca maakt een bezoek aan Losser komende zaterdag meer dan waard.

Waar en wanneer?

Zaterdag 29 juni: 10.00 – 17.00 uur in het centrum van Losser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio