10.8 C
De Bilt

Aan de slag met inwoners en ondernemers

Hengelo – De gemeenteraad heeft het kader voor het proces van de omgevingsvisie Binnenstad en Hart van Zuid vastgesteld. De volgende stap is nu om met de samenleving is gesprek te gaan over actuele onderwerpen die spelen in het gebied. Zowel voor inwoners en ondernemers

Aan de slag

De Omgevingswet gaat over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving. Een van de onderdelen van de wet is een verplichting voor gemeenten om voor hun gehele grondgebied één omgevingsvisie te maken. In een omgevingsvisie worden alle aspecten van de fysieke leefomgeving in één visie samengebracht. De omgevingsvisie voor heel Hengelo bestaat uit tenminste drie deelvisies. De omgevingsvisie voor het Buitengebied is de eerste deelvisie die is vastgesteld op 7 oktober 2020, de tweede deelvisie omvat het gebied Binnenstad en Hart van Zuid. De laatste deelvisie gaat in op het resterende, stedelijk gebied.

Afspraken

In het kader staan alle afspraken waar het proces aan moet voldoen. Daarnaast is er ook gekeken welk beleid, projecten en afspraken er al zijn voor het gebied en waar de gemeente rekening mee moet houden. Daarna is bepaald wat er voor nodig is om voor het gehele gebied een omgevingsvisie op te kunnen stellen. Er zijn ook onderwerpen waar we nog nieuwsgierig naar zijn, de zogenaamde agenda voor de omgevingsvisie. Over de onderwerpen uit de agenda gaat de gemeente met inwoners en partners in gesprek.

Met de vaststelling heeft de gemeenteraad het speelveld bepaald voor de volgende stappen en het participatieproces met de samenleving.

Wat betekent de omgevingsvisie voor het gebied?

De omgevingsvisie komt onder meer in de plaats van: structuurvisies, verkeers- en vervoerplannen, milieubeleidsplannen, etc. De gemeente voegt het beleid op de verschillende terreinen van de fysieke leefomgeving samen in één omgevingsvisie, en verbindt dit ook met elkaar. Op die manier worden tegengestelde of juist gelijke belangen duidelijk. De omgevingsvisie is belangrijk voor inwoners en ondernemers. Het gaat tenslotte over de toekomst van onze gemeente. Alle informatie over het proces is te vinden op www.hengelo.nl/omgevingsvisie.
Op deze website kunnen inwoners en ondernemers zich ook opgeven voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio