10.8 C
De Bilt

Aanleg duurzaam asfalt in de Vlierstraat

Enschde – De gemeente Enschede maakt samen met Dura Vermeer en de gemeenten Alkmaar, Dordrecht, Heerhugowaard, Rotterdam en Utrecht de weg vrij voor duurzame wegen. Zij bundelden de krachten in een partnerschap dat moet bijdragen aan een versnelde ontwikkeling naar grootschalige toepassing van dit duurzame en innovatieve asfaltproduct. Vanaf maandag 15 oktober tot en met 14 november 2018 doen Dura Vermeer en Heijmans asfalteringswerkzaamheden in Enschede Zuid: aan de Broekheurne-ring en aan de Vlierstraat, waar dit nieuwe duurzaam asfalt wordt gebruikt.

 

“Twee vliegen in een klap”

“Het asfaltmengsel heeft een langere levensduur en levert door de lagere productietemperatuur ook nog eens energiebesparing en CO2-reductie op. Twee vliegen in één klap op weg naar een klimaatneutraal Enschede”, aldus verkeerswethouder Jurgen van Houdt.

 

De werkzaamheden

De asfalteringswerkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. Hierbij worden de invalswegen aan de Broekheurne-ring en de Vlierstraat/ Knalhutteweg tijdelijk afgesloten voor het (doorgaande) verkeer. Het verkeer wordt tijdens de wegwerkzaamheden omgeleid.

 

Vlierstraat/Knalhutteweg

  • Week 42 en 43 (15 t/m 26 oktober 2018): het gedeelte tussen de Snakenborglanden en de Vogelsanklanden, inclusief de rotonde op het kruispunt met de Knalhutteweg.

Broekheurne-ring

De werkzaamheden aan de Broekheurne-ring worden in 3 verschillende fases uitgevoerd.

  • Week 42 en 43 (15 t/m 26 oktober 2018): het gedeelte tussen de Geesinkweg en de Wesselerbrinklaan
  • Week 44 en 45 (29 oktober t/m 9 november 2018): het gedeelte tussen de Wesselerbrinklaan en de Buurserstraat (inclusief het kruispunt Broekheurne-ring/Wesselerbrinklaan)
  • Week 46 (12 t/m 14 november 2018): de rotonde Broekheurne-ring/Buurserstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio