8.6 C
De Bilt

Aanleg laatste deel van de Noordzuidverbinding van start in Hellendoorn

Na een lange periode van voorbereidende werkzaamheden gaat nu echt de schop in de grond voort het laatste deel van de Noordzuidverbinding. Op 15 januari 2024 begint de aanleg van dit sluitstuk, de rondweg om de kernen van Hellendoorn, Hulsen en de Kruidenwijk. Vanuit Hulsen werkt aannemer KWS Infra in fases in de richting van Hellendoorn. Het is de verwachting dat de eerste auto’s begin augustus 2024 over dit deel van de Noordzuidverbinding rijden.

Collenstaartweg – Reggeweg van eind januari tot augustus 2024 afgesloten

De doorgaande route Collenstaartweg – Reggeweg is als gevolg van de werkzaamheden van eind januari tot augustus afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid door middel van bebording. Bedrijven langs deze route blijven in ieder geval vanaf één kant bereikbaar. Ook de naastgelegen woningen worden zoveel mogelijk bereikbaar gehouden.

Over de Noordzuidverbinding

Met de aanleg van de Noordzuidverbinding worden de dorpskernen ontlast en ontstaat er een betere verbinding tussen de Rijksweg N35 en de N347 naar Ommen. De afgelopen jaren zijn er in Nijverdal en Hellendoorn al een aantal nieuwe wegdelen aangelegd, zoals de Baron van Sternbachlaan en de Haersingel. Nu begint de aannemer met de aanleg van de nog ontbrekende delen bij Hellendoorn Zuid en Hulsen.

Meer informatie

Kijk op www.hellendoorn.nl/projecten voor meer informatie over de Noordzuidverbinding, zoals de presentatietekeningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio