2.1 C
De Bilt

Actieplan Binnenstad: Wat is jouw idee voor de binnenstad van Enschede? 

Gemeente Enschede werkt aan het Actieplan Binnenstad. Dat is nodig omdat steeds meer mensen hun aankopen online doen, de coronacrisis heeft dit gedrag versterkt. Dit is van invloed op de functie van de binnenstad, veel ondernemers zullen dat beamen. De verwachting is dat mensen wel blijven winkelen in de binnenstad, maar dat beleving en ontmoeting steeds belangrijker worden.

Nu handelen

Wil je als stad aantrekkelijk blijven, dan moet je nu handelen voor de toekomst met het Actieplan Binnenstad. Via StemVanEnschede.nl vraagt de gemeente inwoners, ondernemers, instellingen en bezoekers om hun mening te geven over wat zij belangrijk vinden voor de binnenstad.

Inwoners en ondernemers weten het beste wat zij van een binnenstad verwachten. Om te bezoeken, of juist om er te ondernemen. Zij kunnen hun ideeën online ‘opprikken’ op een interactieve kaart van de binnenstad. De gemeente gebruikt deze inzichten voor het Actieplan Binnenstad.

Iedereen moet zich thuis voelen

“We vinden het van belang dat iedereen zich thuis voelt in de binnenstad van Enschede. Daarom nodigen we alle Enschedeërs van harte uit om mee te denken over het stadshart van de toekomst. Immers, een bruisend stadshart houdt een stad aantrekkelijk. Daarom zou het mooi zijn als zoveel mogelijk Enschedeërs via StemVanEnschede.nl hun ideeën en wensen voor de binnenstad doorgeven”, aldus June Nods, stadsdeelwethouder Centrum.

Meepraatmomenten Actieplan Binnenstad

Iedereen die zich betrokken voelt bij de binnenstad van Enschede kan van 7 februari tot begin april meedenken over de binnenstad. Deze periode is opgedeeld in vier fases:

  1. Ophaalfase: Ophalen meningen en ideeën uit de stad (7 t/m 28 februari)
  2. Steunfase: Iedereen kan aangeven welke ingediende ideeën zij steunen (1 t/m 14 maart)
  3. Haalbaarheidsfase: Gemeente Enschede bekijkt wat de haalbaarheid is van de ideeën met de meest steun (15 t/m 31 maart)
  4. Stemfase: In deze laatste fase kan iedereen stemmen op de haalbare ideeën. De ideeën met de meeste stemmen gaan mee in het Actieplan Binnenstad.

Geen internet of lukt het online niet?
Afgedrukte vragenlijst liggen in de wachtruimte van het stadskantoor. De ingevuld vragenlijst kan bij de ontvangstbalie worden ingeleverd. Ook kunnen inwoners terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. 

  • Centrale Bibliotheek (maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur)
  • Bibliotheek Zuid (tijdens reguliere openingstijden)

Kijk voor actuele informatie op bibliotheekenschede.nl of bel 053-4804804.

StemvanEnschede.nl

Stemvanenschede.nl is een proef van de gemeente om de digitale democratie te versterken. Via het online participatieplatform kunnen inwoners ideeën delen, vragen stellen en met elkaar praten over plannen en initiatieven. Zo kunnen meer Enschedeërs meedenken en meebeslissen over plannen voor de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio