15.4 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

AdoptIDee: 300 leerlingen presenteren tijdens eindevent hun superidee in Haaksbergen

Voor AdoptIDee hebben 300 kinderen van 10 Haaksbergse basisscholen hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan actuele vraagstukken van prachtige lokale bedrijven. Na veel brainstormen en ongeveer 2 maanden werken hebben de kids een SUPERIDEE uitgewerkt. Op dinsdag 30 mei van 10 uur tot 12 uur zijn de superideeën bij een groots event te bewonderen bij De Kappen in Haaksbergen

Laat je verwonderen en inspireren door echte creatievelingen!

AdoptIDee is een innovatief onderwijsconcept en koppelt jonge kinderen aan lokale ondernemers met een actueel vraagstuk. Deze ondernemers laten zich inspireren door de creativiteit van basisschoolkinderen. Aan de hand van een challenge van een lokale ondernemer, bedenken de kinderen in kleine groepen een oplossing en werken dit uit in een creatief concept. Zo inspireren leerlingen de ondernemers met hun creatieve oplossingen en dragen ondernemers op hun beurt op speelse wijze bij aan de werknemers van de toekomst. Een win-win situatie!

Carine Giesbers van Stichting AdoptIDee: “‘Na het succes van vorig jaar krijgt AdoptIDee in Haaksbergen in 2023 een vervolg! En wat voor een… dit jaar doen er maar liefst 10 Haaksbergse basisscholen mee aan AdoptIDee! Fijn dat er nu nog meer kinderen de kans krijgen om aan dit gave project mee te doen en zo op jonge leeftijd al een kijkje kunnen nemen in de wondere wereld van ondernemers en echte bedrijven. Ook dit jaar zie ik weer veel enthousiasme bij de ondernemers, leerkrachten, maar vooral bij de kinderen. Ik kijk dan ook uit naar de superideeën van de kinderen!”

Over AdoptIDee

Het creëert maatschappelijke impact door samen met de regio onderwijs, ondernemers en ouders te verbinden door kinderen op jonge leeftijd samen te laten werken met lokale ondernemers aan moderne vraagstukken. AdoptIDee draagt op speelse wijze bij aan een structurele samenwerking tussen werkgevers en de werknemers van de toekomst. Op basis van actuele vraagstukken van professionele organisaties laten we kinderen in het basisonderwijs nadenken over creatieve oplossingen. AdoptIDee is een structurele methode die actief bijdraagt aan de dynamische hoogwaardig onderwijs en een originele aanpak om tot innovaties te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio