2.2 C
De Bilt

Afvalbalie vanaf maandag 3 mei weer open

Hengelo Door de coronamaatregelen was de Afvalbalie afgelopen maanden niet te bezoeken. Nu de maatregelen versoepeld zijn, komt de Afvalbalie weer naar de Hengeloërs toe! De plekken waar de Afvalbalie afgelopen maanden niet kon staan, worden alsnog allemaal voor de zomer bezocht. De vernieuwde reeks begint op maandag 3 mei bij winkelcentrum Groot Driene aan de H.C. Pootstraat. Alle data en locaties zijn te vinden op twentemilieu.nl/afvalbalie. Bezoekers wordt gevraagd een mondkapje te dragen en afstand te houden.

Afvalbalie vanaf 3 mei

De Afvalbalie is een omgebouwde, verplaatsbare afzetcontainer waar inwoners vanaf 3 mei verschillende soorten afval naartoe kunnen brengen die niet in de (ondergrondse) container horen, zoals kleine elektrische apparaten, piepschuim en grote kartonnen dozen. Ook kunnen bezoekers van de Afvalbalie informatie en advies krijgen over afval scheiden. Het mobiele inzamelpunt werd vorig najaar voor het eerst ingezet en werd direct druk bezocht. Anders dan vorig jaar staat de Afvalbalie dit jaar drie dagen achter elkaar op dezelfde locatie. Zo zijn inwoners
langer in de gelegenheid om langs te komen.

18 locaties in Hengelo

De Afvalbalie vanaf 3 meistaat afwisselend op 18 locaties in Hengelo. De Afvalbalie staat zoveel mogelijk bij bestaande milieupleintjes en winkelcentra. Op www.twentemilieu.nl/afvalbalie staat alle informatie over wanneer de afvalbalie op welke locatie in Hengelo te vinden is.

Alleen kleine afvalsoorten

Hengeloërs kunnen geen grote afvalsoorten brengen naar de cotainer. Daar is geen ruimte voor. De hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het Milieupark aan de Wegtersweg of kunnen tegen betaling door Twente Milieu aan huis worden opgehaald. De openingstijden van de Afvalbalie zijn van 9 tot 15 uur.

Vanaf nu ook porselein, keramiek, lampen en armaturen welkom

Nieuw is dat vanaf nu ook porselein, keramiek, lampen en armaturen gratis gebracht kunnenworden. Andere voorbeelden van afvalsoorten die gebracht kunnen worden zijn:
· Piepschuim
· Oliën en vetten
· Vlakglas (bijvoorbeeld spiegels, ruiten en aquariums)
· Kleine elektrische apparaten
· Metalen
· Grote kartonnen dozen (platgemaakt)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio