7.7 C
De Bilt

Crisisnoodopvanglocatie in de Aloysiuslocatie in Losser verlengd tot 1 april 2023

Sinds 11 juli 2022 verblijven 40 asielzoekers tijdelijk in de oude Aloysiusschool in Losser. Het verblijf in deze locatie was gepland tot eind januari 2023. Daarna zou deze groep worden opgevangen in een nog te realiseren crisisopvanglocatie in de gemeente Dinkelland. Helaas is het de gemeente Dinkelland niet gelukt om deze opvanglocatie te realiseren. Om die reden is besloten het verblijf van de huidige groep asielzoekers in de Aloysiuslocatie tot 1 april 2023 te verlengen.

Om de instroom van vluchtelingen beter te kunnen organiseren, heeft het kabinet alle veiligheidsregio’s en gemeenten in Nederland gevraagd om een extra inspanning te leveren. Daar hoort het langer dan gepland open houden van de huidige locaties voor crisisnoodopvang bij. Op die manier wordt de druk op de opvangcapaciteit in het aanmeldcentrum in Ter Apel verlaagd.

Onlangs heeft de staatssecretaris met het landelijk Veiligheidsberaad afgesproken dat per 1 april 2023 een eind komt aan crisisnoodopvanglocaties.

Humanitaire redenen

Het college vindt het om humane redenen niet wenselijk om deze groep tijdelijk voor de duur van 2 maanden te verhuizen. Wethouder Jimme Nordkamp: ‘De groep asielzoekers in de Aloysiuslocatie heeft de afgelopen maanden zijn draai gevonden in de gemeente Losser. Zij voelen zich betrokken en zijn dankbaar voor alle steun en hulp die zij van onze inwoners hebben ontvangen. Daarnaast heeft het verlengen van de verblijfsduur tot april 2023 als voordeel dat geen extra inspanning nodig is voor het realiseren van een tijdelijke opvanglocatie.’

Toekomstige herontwikkeling Aloysiuslocatie

Met de verlenging van de crisisnoodopvang tot 1 april 2023 verandert er niets voor de toekomstige herontwikkeling van de Aloysiuslocatie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio