9.9 C
De Bilt

Ambities college Oldenzaal financieel haalbaar

Oldenzaal – Het college van B&W van de gemeente Oldenzaal heeft de ambities, die zijn verwoord in het coalitieprogramma 2018-2022, vertaald en getoetst aan de financiële vooruitzichten. Hieruit blijkt dat de ambities financieel haalbaar zijn. Het college gaat de komende jaren ondermeer inzetten op het verbeteren van de staat van de openbare ruimte en onze binnensportaccommodaties, het bieden van passende huisvesting aan scholen en de verbetering van de digitale dienstverlening van de gemeente. Het college heeft daarnaast de gemeenteraad voorgesteld om voor de ontwikkeling van de binnenstad middelen te reserveren.

‘Een steentje bijdragen aan jouw geluk en zorgen dat je trots blijft op de stad’: dat is de ambitie van de coalitie voor de komende vier jaar. Om dit steentje bij te kunnen dragen nodigt het college van B&W inwoners, ondernemers en andere partijen uit om samen te werken aan de ontwikkeling van onze stad. Door verbinding te maken, buiten kaders denken en te luisteren kunnen we de kracht van Oldenzaal optimaal inzetten. Uiteraard zal
de gemeente voor bepaalde thema’s ook geld moeten hebben om ontwikkelingen een impuls te geven. Oldenzaal is financieel gezond en uit de financiële vooruitzichten blijkt dat er ruimte is om dit op een gepaste manier te doen.

Kaderbrief met uitgangspunten

In de kaderbrief, die binnenkort aan de gemeenteraad wordt aangeboden, staan de kaders en uitgangspunten voor het opstellen van de eerstvolgende programmabegroting. De gemeenteraad kan bij de behandeling van de Kaderbrief het college van B&W richting geven aan de verdere uitwerking van de ambities in de programmabegroting.

Lees meer op: www.oldenzaal.nl/financien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio