22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Nieuwe asfaltlaag voor Hengelose wegen

Hengelo – De komende weken werkt gemeente Hengelo op verschillende plekken aan de weg. Een aantal wegen wordt voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag: de bovenste laag asfalt waar het verkeer overheen rijdt. De bovenste laag van het asfalt slijt door intensief gebruik. Dat heeft gevolgen voor de veiligheid en het rijcomfort. Deze werkzaamheden zorgen voor mooie vernieuwde fietspaden en wegen maar brengen ook de nodige overlast met zich mee.

Start bij fietspad

We starten aan de Bornsestraat, waar het fietspad een nieuwe deklaag krijgt. Daarna wordt er onder andere gewerkt aan het wegvak Beukweg – Uitslagsweg – H. Leefsmastraat (tussen mr. P.J. Troelstrastraat en Piet Mondriaanstraat) én de Weusthagstraat (tussen Jeroen Boschstraat en de Uitslagsweg).

Fietspad Bornsestraat

Op de Bornsestraat gaan we tussen de Beukweg en de Troelstrastraat – Weideweg de rode deklaag van de fietspaden vervangen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 17 t/m 30 augustus. Waarbij de Bornsestraat voor de veiligheid in 2 fasen wordt uitgevoerd en in één richting zal worden afgesloten.
Fase 1 loopt van dinsdag 18 augustus t/m donderdag 20 augustus, waarbij het verkeer “stad uit” wordt omgeleid via de Beukweg en de mr. P.J. Troelstrastraat. Fase 2 loopt van maandag 24 augustus t/m donderdag 27 augustus en hierbij wordt het verkeer “stad in” omgeleid via de Weideweg, Bankastraat en de Deldenerstraat.

Wegen in Hengelose Es

Ná de Bornsestraat wordt vanaf 31 augustus t/m 4 september de asfaltdeklaag vervangen van het wegvak Beukweg – Uitslagsweg – H. Leefsmastraat. Ook de Weusthagstraat (tussen J. Boschstraat en de Uitslagsweg) krijgt een nieuwe deklaag. Dit betekent ook dat de bereikbaarheid van het winkelcentrum Hengelose Es onze aandacht heeft.

Nieuwe asfaltdeklaag op aantal plaatsen

Na 31 augustus staan ook de Pasteurstraat en de Salamanderstraat in de planning voor een nieuwe deklaag. De exacte data voor deze werkzaamheden zijn nog niet bekend. In dezelfde periode worden ook aan de Holmersweg – Reefweg diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Klinkers voor asfalt

Op 10 augustus is gestart met het vervangen van het asfalt in de Peter Rubensstraat. Daarvoor komen klinkers in de plaats. Die werkzaamheden duren tot begin oktober. Voor de bouwvak is de asfaltdeklaag al vervangen van de Bruno Walterstraat, Hans Richterstraat, Arturo Toscaninistraat, Albert Sommerstraat en de Kees van Baarenstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio