2.1 C
De Bilt

Een avond met auteur Marion Bloem in kader ‘Heel Nederland Leest’ in bibliotheek Twenterand

Elk jaar nodigen Theater Turf en Bibliotheek Twenterand een bekende auteur uit om te praten over hun werk. Dit jaar is Marion Bloem uitgenodigd. Op donderdag 2 november om 20.00 uur zal ze in CCK2 te Vriezenveen spreken over haar schrijverscarrière, haar Indische achtergrond en haar betrokkenheid bij de Indische gemeenschap.

Marion Bloem

Marion Bloem, geboren in Arnhem, is niet alleen auteur maar ook filmmaker en kunstenaar. Ze begon haar schrijversavontuur in 1972 en brak door met ‘Geen gewoon Indisch meisje’ in 1982, dat zelfs internationale erkenning kreeg. In 2023 publiceerde ze ‘Meisjes uit het dorp,’ haar nieuwste boek na veertig jaar schrijven.

Haar diepe band met Nederlands-Indië, waar haar ouders vandaan komen, heeft altijd een rol gespeeld in haar werk. In 1976 behaalde ze haar diploma in klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom op donderdag 2 november vanaf 19.30 uur in CCK2. Kaartjes kosten € 10,- en zijn te koop via www.bibliotheektwenterand.nl.

Cadeautje

Op 1 november krijgen mensen die lid zijn van een Nederlandse bibliotheek een uniek cadeau: het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl. Dit maakt deel uit van de jaarlijkse campagne ‘Heel Nederland Leest.’ Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge Surinaamse student en zijn relatie met een oudere vrouw in Scheveningen tijdens de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio