15.7 C
De Bilt

BBB presenteert Europees verkiezingsprogramma tijdens campagneaftrap

Vandaag werd in het Twentse plaatsje Bornerbroek het officiële startschot gegeven voor de BBB-campagne voor de Europese verkiezingen. Op een boerderij, gelegen aan het Twentekanaal, de plek waar lijsttrekker Sander Smit vroeger heeft leren fietsen zonder zijwieltjes en de basis van noaberschap bijgebracht kreeg. Smit sprak de leden die op tijd een kaartje konden bemachtigen toe: ‘Het roer moet om in Europa!’

Aanvankelijk zou Caroline van der Plas aanwezig zijn bij de aftrap van de campagne. De plicht van de formatietafel verhinderde haar om bij dit belangrijke moment aanwezig te zijn. Smit benadrukte: “Landsbelang gaat voor partijbelang! We werken aan hetzelfde doel, een BBBeter Nederland!”

BBB-verkiezingsprogramma

Samen met Jessika van Leeuwen, de nummer twee op de lijst, hees Smit de BBB-vlag in de mast en namen zij ruim de tijd om de belangrijkste punten uit het BBB-verkiezingsprogramma Er staat veel op het spel toe te lichten.

BBB gelooft in Europees Noaberschap. In de visie van Boer Burger Beweging betekent het dat je als goede buur altijd klaar staat voor elkaar, samenwerkt om problemen op te lossen, elkaar versterkt, maar ook elkaars nationale erfgrenzen respecteert. BBB wil inzetten op voedselzekerheid, energiezekerheid, concurrentiekracht en innovatie door het behoud van productie, van maakindustrie, mkb en agrarische familiebedrijven.

In zijn speech benoemde Smit de pijnpunten: “Er staat veel op het spel voor Nederland en de Europese Unie bij deze verkiezingen. Burgers, boeren en bedrijven hebben steeds minder vertrouwen in de Europese Unie. Dat begrijpen wij. De economie van Europa blijft achter. Regeldruk en klimaatmaatregelen zorgen voor hoge kosten. Bedrijven vertrekken naar het buitenland en burgers blijven armer achter. Ondertussen blijven stromen illegale migranten ongehinderd komen, terwijl boeren, tuinders en vissers verdwijnen.

BBB wil in het Europees Parlement een stem geven aan boeren en burgers en bedrijven die zich keer op keer niet meer gezien en gehoord voelen, of zijn afgehaakt door een technocratische tunnelvisie op migratie, milieu, klimaat en regeldruk. Omdat Europa weer van hén moet worden!”

Het verkiezingsprogramma is opgesteld rond 7 belangrijke thema’s voor Nederland en Europa. Deze thema’s worden uitgebreid behandeld in het volledige verkiezingsprogramma, maar zijn ook na te lezen in een beknopte samenvatting. Beide versies beschikbaar op www.boerburgerbeweging.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio