15.6 C
De Bilt

Bedrag hulphond voor Hessel is behaald!

De Lutte – De wens van Cindy Horst uit De Lutte, om een hulphond te kunnen opleiden is uitgekomen. Cindy is vriendin van de familie Beernink. Ze wenste een donatie voor de opleiding voor de hulphond van Hessel Beernink (12). Hessel heeft Neurofibromatose (een chronische aandoening die zorgt voor tumoren op de zenuwen) en is erg gebaat bij een hulphond.

Wens hulphond kwam uit Wensboom

Door de steun van deze vriend, kan hij het leven en zijn ziekte beter aan. Deze wens hing Cindy in de wensboom van het Revalidatiecentrum Oldenzaal. Het Revalidatiecentrum Oldenzaal, Kracht Werkt, Kracht Ergotherapie en WISH3 zijn vervolgens een doneeractie gestart. Afgelopen vrijdag is de familie Beernink verrast met de cheque en extra cadeaus.

Massaal gedoneerd

“Het is niet alleen een mooie donatie geworden, maar inmiddels is het totale bedrag van € 4.500,- binnen om de opleiding voor hulphond Bössel te kunnen bekostigen” zegt Rosanne Veld van het Revalidatiecentrum Oldenzaal. “Door corona moesten we wel 2 doneeracties starten maar het is gelukt. Vandaag konden we het resterende bedrag van € 3.500,- overhandigen.”

De grootste donaties kwamen van Tafelronde 186 Losser, Kracht Ergotherapie en Kracht Werkt. Maar ook vele andere bedrijven en particulieren hebben gul gegeven.

Extra verrassing

Rosanne Veld: “Deze familie heeft veel te verduren in het leven. Zo is vorig jaar Hessel nog geopereerd aan een hersentumor. Dit brengt logischerwijs veel stress met zich mee. Daarom wilden we deze familie extra in het zonnetje zetten. Moeder Renée mag samen met Cindy, wensindiener en haar vriendin, lekker genieten van een verwenarrangement bij De Kroeseweffer, inclusief een overnachting bij hotel Droste’s. Hessel mag genieten van een ballonvaart via Beautiful Ballooning.

Onvergetelijk avontuur

Beautiful Ballooning is een stichting die tot doel heeft ernstig zieke kinderen een onvergetelijk avontuur te laten beleven. Maar het allerbelangrijkste: Hessel heeft een hond die er altijd voor hem is, die hem helpt en ondersteunt en zijn verdriet en zorgen laat uiten. Ons doel is weer geslaagd” besluit Rosanne die samen met WISH3 inmiddels meerdere wensen heeft laten uitkomen.”

Over Revalidatiecentrum Oldenzaal

Revalidatiecentrum Oldenzaal is in november 2019 geopend aan de Spoorstraat 1 in Oldenzaal en daarmee het eerste revalidatiecentrum voor de inwoners van Oldenzaal en omgeving. Door de multidisciplinaire samenwerking kan het revalidatiecentrum de cliënt een compleet revalidatietraject op maat bieden, waarbij het terugkeren in het arbeidsleven en/of de maatschappij centraal staat. Zie ook: www.kracht-werkt.nl

Over WISH3

WISH3 is een sociale onderneming die impact creëert voor mens, omgeving en organisatie. Hierbij worden verbindingen gelegd tussen het bedrijfsleven, mensen met een arbeidsbeperking en stichtingen. Een kunstwerk van gerecyclede materialen vormt de basis. Na een bijbehorend communicatie- en organisatie traject zijn er waardevolle resultaten, waaronder: positieve impact op mens en omgeving, minder (ziekte)verzuim, toename productiviteit medewerkers, meer binding tussen mensen, betrokken en gemotiveerde mensen,  inzicht in het welbevinden en behoeften van de mensen. Meer weten over WISH3: zie www.WISH3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio