21.2 C
De Bilt

Bladkorven keren terug in straatbeeld van Wierden

Wierden – In het najaar van 2018 keren de bladkorven weer terug in het straatbeeld van de gemeente Wierden. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan een veelgehoorde wens van de inwoners.

Bladkorven voor inwoners

De gemeente gaat in het najaar bladkorven plaatsen op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan. Inwoners kunnen de bladkorven gebruiken om bladafval te verzamelen, waarna het wordt opgehaald door de gemeente.

Eerder wegbezuinigd

In 2015 verdwenen de korven uit het straatbeeld omdat de gemeente moest bezuinigen. Er kwamen toen veel reacties van mensen die de bladkorven misten. “En dat is eigenlijk niet veranderd”, aldus wethouder Nico Lansink. “Dat zien we elk najaar op social media en dat bleek ook uit de enquête over groenbeheer die we in de zomer van 2017 hebben gehouden.”

Eigen straatje schoonhouden

“Mensen willen zelf hun omgeving netjes en bladvrij houden, en de gemeenteraad wil mensen ook die mogelijkheid bieden”, vertelt Lansink. “Vanaf 2018 zou dat moeilijker worden, omdat het gft-afval in minder vaak wordt opgehaald dan voorheen. Daarom heeft de gemeenteraad besloten dat de bladkorven terug komen. We waarderen het dat mensen bladeren opruimen en dat willen we ook stimuleren.”

Meedenken

De korven komen niet automatisch terug op de plek waar ze vroeger stonden. De gemeente gaat met inwoners in gesprek over het bladvrij maken straat en stoep en zal hen dan ook vragen om mee te denken over goede plekken voor de korven.

Pakket verbeteren groen

De terugkeer van de bladkorf maakt deel uit van een breder pakket aan maatregelen om de kwaliteit en waardering van het groen te verbeteren. Daarvoor komt er een verbeterplan, waar inwoners ook bij betrokken worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio