15.1 C
De Bilt

Bloembakken terug in centrum Enter en Wierden

EnterDe wereld ziet er steeds een beetje rooskleuriger uit, zeker nu de bloembakken weer hun weg terug hebben gevonden naar het centrum van Enter en Wierden. Meerdere piramides en lage bakken met geraniums zijn vandaag door de gemeente in beide centra geplaatst en fleuren het straatbeeld op.

Straatbeeld steeds normaler

“Langzamerhand begint het straatbeeld weer normaal te worden en kunnen we ons weer vrijer bewegen. Het is mooi om dat te onderstrepen door het straatbeeld met bloemen nog een beetje mooier te maken”, zegt wethouder Richard Kortenhoeve.

Samenwerking

Samen met Patrick ten Hove van Winkeliersvereniging Enter en Marloes Lubberdink van winkeliersvereniging Wierden was de wethouder op de stationsstraat in Wierden aanwezig om de laatste hand te leggen aan het plaatsen van de bakken. “Het ontbreken van de bloembakken in centrum werd door de winkeliers echt als een gemis ervaren. Dit was zowel in Enter als in Wierden het geval. Samen wordt er hard gewerkt om het centrum levendig en vitaal te houden. Bloemen houden daar zeker bij en dit geeft de hele zomer een mooi beeld.”

Bloembakken

Het plaatsen van de bloembakken is mogelijk gemaakt door de Stadsbeweging. Er is gekozen voor de rode hanggeranium, ook wel Oostenrijkse geranium genoemd. Een sterke, eenjarige plant die tot in november kan bloeien. Een slim watersysteem in de bakken en goede meststof zorgt helpt daar aan bij. Maar een goede verzorging is ook essentieel en die taak hebben de winkeliersverenigingen op zich genomen, zij zorgen voor de bewatering. Een mooie samenwerking, beamen de drie. “Zo krijgen de centra weer meer kleur.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio