22.7 C
De Bilt

Op de boerenmarkt in Losser komen Sint & piet shoppen

Losser – Wist je dat Sinterklaas het liefst lokaal zijn boodschappen doet? Daarom komt hij komende zaterdag naar de gezellige boerenmarkt in het centrum van Losser. De pieten gaan graag mee, want er moet nog een boel worden ingekocht voor 5 december. En net als de Sint pakken de ondernemers in Losser flink uit.

De boerenmarkt

De boerenmarkt begint om 10 uur en duurt tot 16 uur. De hele dag door spelen de Tukkerbloazers voor de vrolijke (peper)noot in de straten van het dorp. Vanaf 14.00 uur lopen de Sint en zijn hulpjes rond op de markt om alle kinderen te begroeten. Na 15.00 uur gaat hij naar cafetaria Cowyn waar ook alle kinderen welkom zijn. Vergeet vooral niet een tekening en een verlanglijstje mee te nemen voor de Sint.

Maar er gebeurt nog meer in het dorp. Een dansgroep met maar liefst 39 (!) kinderen onder leiding van Dagmar Stamborg van Dansstudio Juf heeft een geweldige sinterklaasdans ingestudeerd. Om 14.00 uur laten zij voor ’t Lossers Hoes de bezoekers en natuurlijk ook de Sint hun mooie dans zien. De jeugdcommissie van de Gaffel Aöskes organiseert een sinterklaasworkshop op het Teylersplein. Alles in sinterklaassfeer en dat wordt een gezellige boel!

Heerlijke, verrassende en originele producten

En de boerenmarkt blijft verrassend: deelnemers komen graag naar Losser op de laatste zaterdag van de maand om de fijnproever en creatieveling met hun producten kennis te laten maken. En er is zoveel meer te beleven en te kiezen. Een kleine greep uit wat men kan verwachten: heerlijke vers gerookte paling, ambachtelijk gemaakte worsten, diverse soorten vlees van runderen uit de buurt, Losserse boterkoek, zelfgemaakte jam, keuze uit tientallen soorten pindakaas, vers fruit uit Rossum, prachtige bloemenkransen, zijde bloemen.

Verder ook schoonmaakmiddelen, kaas & noten, chocolade, lekkere sauzen, sierraden, cadeau-ideeën, handgemaakte kinderkleding van biologische stoffen en eigengemaakte lampen. Kortom: allemaal heerlijke en prachtige producten voor een gezellige sinterklaasavond.

Tussendoor heerlijk lunchen of een borrel na afloop bij één van de gezellige horeca in Losser maakt een bezoek aan Losser komende zaterdag meer dan waard.

Waar en wanneer? Zaterdag 26 november: 10.00 – 16.00 uur in het centrum van Losser

www.centrumlosser.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio