2.3 C
De Bilt

Boerenmarkt met muziek in de straten van Losser

Dag zomer, hallo herfst! Redenen genoeg om dit prachtige seizoen met al die mooie herfsttinten met een Boerenmarkt met muziek te verwelkomen. En die herfst staat op de komende streekproductenmarkt op zaterdag 24 september volop in the spotlights in het centrum van Losser. Kramen met volop lekkers uit de omgeving lachen je toe.

Boerenmarkt met muziek

Muziek in de straten. En niet alleen dat: het centrum kent een en al muzikale gezelligheid. Boerenkapel Veur Gek en Onwies brengt de sfeer er meteen goed in. Nee, niet van die standaard dweilorkestenmuziek. Klassieke rocknummers van bijvoorbeeld Bon Jovi, Michael Jackson of the Red Hot Chili Peppers, maar ook heerlijke Duitse meezingers passeren de revue. Laat je verrassen. Accordeonist Tony Roël luistert de boerenmarkt op met zijn sprankelende en romantische melodieën. Ierse folkmuziek, Franse chansons en Argentijnse tango’s.

Tony neemt de bezoeker mee de hele wereld over. Maar ook aan die lekkere Nederlandse meezingers van weleer denkt de sympathieke accordeonist. Voor een extra feestelijk karakter zorgen de heren van Piece of Cake Jazzband. Hun vrolijke dixielandmuziek tovert een glimlach op ieders gezicht. En dat geldt ook zeker voor het optreden van muziekvereniging Excelsior uit Losser. De talenten van deze vereniging laten onder leiding van Bart Brinkhuis een breed repertoire horen. Dat klinkt toch allemaal als muziek in de oren?

Heerlijke en originele producten en de Slag om Losser

Herfst, de streekproductenmarkt staat er bol van. Oude bekende en ook nieuwe deelnemers dienen zich maandelijks aan. Zo ook deze zaterdag. Groenten en fruit zijn geoogst en verwerkt in zoveel producten die ter plekke aangeboden worden, Maarten Aveskamp heeft een hele wagen vol pompoenen en tuinvereniging De Ontspanning geeft tips om de tuin herfstklaar te maken. Sierraden, bloemstukken, cadeau ideeën, voldoende te zien en voldoende te beleven.

En niet alleen dat, in de afgelopen maanden stonden ze al regelmatig op de boerenmarkt: de organisatie van dorpsquiz De Slag om Losser. Komende zaterdag gaat het dan echt gebeuren. 22 teams strijden in zo’n 200 vragen en opdrachten met elkaar om de winst. Een aantal opdrachten speelt zich af op de streekproductenmarkt. Welke? Dat blijft een verrassing. Ook voor de allerkleintjes die zich op het Teylersplein zich kunnen laten schminken met allerlei leuke herfstdetails.

Tussendoor heerlijk lunchen of een lekker Herfstbokje na afloop bij een van de gezellige Losserse horecagelegenheden maakt een bezoek aan Losser komende zaterdag meer dan waard.

Waar en wanneer?

Zaterdag 24 september: 10.00 – 16.00 uur in het centrum van Losser. Voor het programma zie www.centrumlosser.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio