12.4 C
De Bilt

Bon van Noordoost Twente met 80 euro voordeel

Oldenzaal – Een feestelijk moment voor de wethouders Duurzaamheid van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen: zij ontvingen de eerste Bon van Noordoost Twente. Een bon waarmee de gemeenten huiseigenaren een financieel steuntje in de rug bieden om energiebesparende maatregelen te nemen.

Huiseigenaren in Noordoost Twente

Voor half juni valt bij alle huiseigenaren in de vier Noordoost Twentse gemeenten deze bon met een waarde van € 80 in de brievenbus. Met de bon kunnen huiseigenaren energiebesparende producten kopen zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips of een energiebesparende douchekop. De bon kan besteed via een online Bespaarshop of bij de bouwmarkten in de vier gemeenten. Huiseigenaren die de energiebesparing wat grootser willen aanpakken kunnen de bon ook gebruiken voor een uitgebreid professioneel advies-op-maat voor het verduurzamen van hun woning.

Huidige beperkingen meegewogen

‘Natuurlijk hebben wij stilgestaan bij de beperkingen die er op dit moment zijn, waardoor winkelen wat lastiger is’ geeft wethouder Evelien Zinkweg van Oldenzaal aan. ‘Maar we wilden de huiseigenaren toch zo snel mogelijk laten profiteren. We vinden het geweldig dat alle bouwmarkten in onze gemeenten deelnemen en we weten dat zij er alles aan doen om iedereen veilig te ontvangen en te adviseren over de energiebesparende producten’. Om drukte bij bouwmarkten te voorkomen, worden de bonnen verdeeld over 5 weken verspreid in de gemeenten.

Energie én geld besparen

Door de gratis producten in gebruik te nemen besparen woningeigenaren energie en dus ook geld.
De bon moet in één keer worden gebruikt. ‘Direct inwisselen mag natuurlijk, maar de ontvangers kunnen ook de tijd nemen om te bedenken hoe zij de bon willen besteden. De bon is namelijk tot het einde van dit jaar geldig.’ vertelt wethouder Ben Blokhuis van Dinkelland.

Energie van Noordoost Twente

De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. De energietransitie staat voor de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas naar energie uit duurzame bronnen, bijvoorbeeld zon en wind. ‘Energie die we niet gebruiken, hoeft ook niet gemaakt te worden. Daarom besteden we veel aandacht aan energiebesparing.’ legt Ursula Bekhuis van de gemeente Tubbergen uit. ‘Minder energie gebruiken betekent minder CO2 uitstoot. Dat is belangrijk om de klimaatverandering tegen te gaan.’

Energie van Noordoost Twente heeft voor de bon een subsidie (Regeling Reductie Energiegebruik) voor energiebesparing aangevraagd en gekregen. Deze subsidie gaat nu via de bon naar alle huiseigenaren in de vier gemeenten. Een vergelijkbare actie voor huurders volgt later dit jaar.

‘Energiebesparing is belangrijk voor onze toekomst. Met deze bon willen we alle inwoners  stimuleren om er ook in eigen huis mee aan de slag te gaan.’ voegt de Losserse wethouder Jaimi van Essen toe. ‘We hopen dan ook dat iedereen meedoet!’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio