8.5 C
De Bilt

Bouw duurzame appartementen Het Lagerhuis gestart in Enschedese wijk Roombeek

De omgevingsvergunning voor de bouw van Het Lagerhuis in Enschede is onherroepelijk geworden. Dit betekent dat de bouw van 41 duurzame appartementen aan het Brouwerijplein op de hoek van de Deurningerstraat en Roomweg nu definitief van start gaat. Woningzoekers hebben geluk want er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Het Lagerhuis in Roombeek is een uniek nieuwbouwproject met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Het is zelfs het eerste energieleverende appartementengebouw in Enschede. Dit is mogelijk doordat het dak en de gevels van het gebouw energie opwekken via hybride zonnepanelen. Dit zogenaamde PVT-systeem wekt zowel elektriciteit als warmte op. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor lage maandelijkse energielasten.

Het gebouw is niet alleen energiezuinig, ook op het gebied van materialen is duurzaam ontworpen. Er zijn onderhoudsarme materialen uitgekozen, die grotendeels ook hergebruikt kunnen worden aan het einde van de levensduur.

Laatste contouren van Roombeek krijgen vorm

Met de bouw van het Lagerhuis wordt de herontwikkeling van het voormalige Grolsch-terrein voltooid. De appartementen variëren in grootte, met een terras op de begane grond of een mooi uitzicht vanaf een van de verdiepingen. De appartementen zijn standaard uitgerust met een complete keuken, sanitair en vloerverwarming-/koeling.

Wethouder wonen Jeroen Diepemaat is blij dat de bouw nu definitief van start gaat: “Samen maken we Enschede klaar voor de toekomst. Met de bouw van Het Lagerhuis heeft Enschede er straks weer 41 hoogwaardige appartementen bij. Dit draagt bij aan de ambitie om de komende jaren ruim 9.000 woningen bij te bouwen. Zodat iedereen een plek kan vinden waar zij of hij zich thuis voelt.”

Start bouw en verkoop appartementen Het Lagerhuis

Dura Vermeer heeft besloten dat de bouw kan starten ondanks dat nog niet alle appartementen verkocht zijn. Volgens de huidige planning starten de eerste werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2023. Wie ook wil wonen op deze prachtige plek heeft geluk, maar moet er snel bij zijn, er zijn slechts enkele appartementen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.lagerhuisenschede.nl.

Tine-Loes Hemmes, adjunct-directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Met trots kunnen we starten met de realisatie van dit unieke slotstuk op het Roombeek. Het Lagerhuis geeft Enschede een prachtig appartementencomplex dat met haar hoge duurzaamheidsniveau perfect aansluit bij de duurzaamheidsambities van zowel gemeente Enschede als Dura Vermeer. We kijken uit naar de oplevering van dit fraaie complex.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio