24 C
De Bilt

De Brinktoren brengt poëzie dichterbij

Vanaf vrijdag 17 mei sieren vier gedichten van vier Hengelose stadsdichters de glazen onderkant van de Brinktoren in Hengelo. Geen onderwerp was de afgelopen jaren meer spraakmakend dan het marktplein en de beren. Ook diverse stadsdichters hebben zich daardoor laten inspireren en hebben vele gedichten aan het plein en de beren gewijd. De stadsdichters bezingen het marktplein op verschillende manieren en laten ons op een poëtische manier kennismaken met gebeurtenissen en mensen rondom de markt en het marktplein.

Vier gedichten van vier stadsdichters op de Brinktoren

Vier gedichten zijn dus vanaf 17 mei te lezen op de Brinktoren. De gedichten zijn van de hand van: Wouter Munsterman, Herman Koetsveld, John Heymans en Reinier de Rooie. Het gedicht van Herman Koetsveld is daarmee weer terug op het marktplein. Voorheen stond dit gedicht op het voormalige Marktmeestershuisje in Hengelo (nu fietsenstalling/Lef&Zen).

De laatste stadsdichter, Wouter Munsterman, schreef zijn laatste gedichten voor de fietsenstalling en voor de Brinktoren. De gedichten van John Heymans en Reinier de Rooie dateren al weer van een aantal jaren geleden, maar zijn nog steeds prachtig om te lezen.

Nog meer marktgedichten

De vier gedichten zijn, samen met het gedicht op het gebouwtje van de fietsenstalling, de aftrap voor een serie van ‘Marktgedichten’. Het zijn gedichten die in de loop van de jaren geschreven zijn door de zeven Hengelose stadsdichters. De overige Marktgedichten zullen in de loop van dit jaar rondom het marktplein verschijnen.

Initiatief

Marktgedichten is een initiatief en samenwerking van Hengelo Leest, Hengelo Promotie en de gemeente Hengelo. Met de Marktgedichten willen zij poëzie letterlijk en figuurlijk dichterbij brengen. Hopelijk laten de gedichten de lezers een moment genieten, vrolijk, liefdevol, grappig of serieus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio