14.8 C
De Bilt

Brug en rioolgemaal Kerkstraat Nijverdal worden vervangen

De brug over de Regge in de Kerkstraat in Nijverdal en de riolering in de directe omgeving van de brug naderen het einde van hun levensduur. Daarom wordt de brug vervangen en de riolering rondom de brug verbeterd. In juni verleggen de nutsbedrijven kabels en leidingen. In de periode september tot en met november wordt het rioolstelsel aangepast. De sloop en vervanging van de brug volgt vanaf februari 2025. Op 29 mei is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere geïnteresseerden in de gemeentewerf aan de Kerkstraat.

De brug in de Kerkstraat is een belangrijke verkeersverbinding die Nijverdal-Oost met het centrum en het westen van Nijverdal verbindt. Bij de vervanging van de brug wordt ook het rioolstelsel rondom de brug aangepast. Op die manier kan het afvalwater van Nijverdal in de toekomst beter verwerkt worden. Er wordt een nieuw rioolgemaal nabij de Konijnenbergstraat geplaatst en er worden nieuwe riolen en persleidingen aangelegd. Aannemer bij dit project is Roelofs uit Den Ham.

Voorlopige planning en gevolgen voor het verkeer

  • In juni verleggen de nutsbedrijven kabels en leidingen. Tijdens deze werkzaamheden blijft de weg open voor het doorgaande verkeer.
  • Van begin september tot en met eind november worden de werkzaamheden rondom de aanpassing van het rioolstelsel gedaan. Zodra de exacte planning bekend is volgt hierover meer informatie.
  • Vanaf februari 2025 wordt de oude brug gesloopt en de nieuwe brug geplaatst. Hierdoor is de Kerkstraat gedurende enkele maanden volledig gestremd. De omleidingsroute voor het verkeer wordt tijdig gecommuniceerd. Recreatiebootjes kunnen de Regge op dit punt niet passeren tijdens de werkzaamheden.

Inloopbijeenkomst 29 mei gemeentewerf Kerkstraat

Op 29 mei is er tussen 18.30 en 20.30 uur een inloopbijeenkomst in de gemeentewerf van Hellendoorn aan de Kerkstraat in Nijverdal. Hier kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden hun vragen stellen aan de gemeente en aannemer Roelofs. Om 19 uur en 20 uur is er een korte presentatie over het project en de impact die de werkzaamheden hebben op de omgeving. Ook kunnen aanwezigen tijdens de avond hun mening geven over de uitstraling van de brug. Er wordt een aantal mogelijkheden gepresenteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio