9.3 C
De Bilt

Buitenexpositie Open mind geopend

Ruim dertig indringende portretten zijn tot 24 oktober te zien op het Stationsplein in Enschede. De foto’s, opgesteld in de buitenlucht, vertellen verhalen van mensen die te maken hebben gehad met huiselijke geweld en/of kindermishandeling. De expositie moet bijdragen aan het doorbreken van het taboe rond huiselijk geweld.

Fototentoonstelling in de buitenlucht

De reizende buitententoonstelling “WIJ… doorbreken de cirkel van geweld” is dinsdag 4 oktober geopend door Simone, een van de geportretteerden, samen met wethouder Jurgen van Houdt van de gemeente Enschede.

Simone, zelf slachtoffer van een gewelddadige relatie: “Het is belangrijk dat onze verhalen worden gehoord, en dat we ervan leren. Ik hoop dat mijn verhaal mensen kan helpen die zelf in zo’n situatie zitten.” Over de rol van mensen in de omgeving van slachtoffers zegt ze: “Laat weten dat je er voor de ander bent; erover praten helpt vaak al.”

Moedig

Wethouder Van Houdt noemt het “moedig” van Simone en de andere geportretteerden dat ze publiekelijk willen delen wat hun is overkomen. “Ik hoop dat hun verhalen anderen inspireren om ook met hun verhaal naar buiten te komen. Want geweld hoort nergens thuis, ook niet in Enschede. Met elkaar moeten we die cirkel zien te doorbreken.”

De buitenexpositie is gemaakt door de stichting Open mind in de opdracht van de Stichting Geweld hoort nergens thuis, een landelijk programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de minister van Rechtsbescherming en de Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG). Het programma heeft tot doel huiselijk geweld en kindermishandeling eerder te signaleren, te stoppen en structureel op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio