2 C
De Bilt

Burgemeester John Joosten: “Een warm welkom in Dinkelland”

“Een eerste werkdag zoals deze heb ik nog niet eerder meegemaakt, heel bijzonder. Het voelt goed en als een eer om hier te staan als burgemeester”, vertelt burgemeester John Joosten na afloop van zijn installatie. Vandaag is hij officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Dinkelland.

 “Een warm welkom is het zeker”, geeft hij aan. “Deze avond vanavond bracht mij even weer terug naar de bekendmaking op 31 oktober waarbij ik met een telefoontje te horen kreeg dat de raad unaniem voor mij hadden gekozen. Het bezoek diezelfde avond van onder andere de vertrouwenscommissie gaf mij destijds al een gevoel van een warm welkom. Dat gevoel was er vanavond wederom.”

“Ik heb veel zin om aan de slag te gaan. De gemeente Dinkelland is een fantastische gemeente om burgemeester van te mogen zijn. De vele kernen met ieder hun eigenheid. Die eigenheid die zo belangrijk is en een project als MijnDinkelland 2030 aan bijdraagt. Daarbij komt een prachtige omgeving, landgoederen, musea, natuurgebieden, teveel om op te noemen.” Ook de vele tradities zijn de nieuwe burgemeester niet ontgaan. “Die zijn mij zeker niet ontgaan, ik heb veel gehoord over carnaval, de paasgebruiken, klootschieten, het midwinterhoornblazen en zo zijn er nog vele. Een rijk verenigingsleven waar ik komend jaar graag op bezoek ga om kennis te maken met de inwoners en ook met de cultuur van de gemeente.”

Een stap zetten richting eigentijds bestuur, dat is waar John Joosten mee aan de slag wil. “Zolang we ons de vraag blijven stellen: hoe kunnen we het anders doen? Hoe kunnen we meer samen optrekken, samen met onze inwoners?, dan zijn we op de goede weg.” Een belangrijk onderdeel voor 2018 is ook om het gesprek aan te gaan, “het echte gesprek”, zoals hij aangeeft. “Ik vind dat zeker belangrijk om goed met elkaar in gesprek te blijven. Open staan voor elkaars standpunten en daarover praten. Een echt gesprek is immers de basis voor alle vertrouwen, en dat vertrouwen is een belangrijk goed.”

 Aandacht voor kwaliteit van openbaar bestuur heeft de nieuwe burgemeester uiteraard ook. “Kwaliteit van openbaar bestuur zie ik als een belangrijke taak van de burgemeester. En dan gaat het niet alleen om de interne processen, maar ook om de integriteit van alle betrokkenen. Daarnaast is het mijn taak om ­te letten op de veiligheid van onze inwoners, ondernemers en andere organisaties. Of het nu gaat over criminaliteit, overlast, verkeer, ongevallen, milieu, en andere zaken, ik wil te allen tijde voorbereid zijn om datgene te doen dat problemen kan voorkomen of indien zich toch iets voordoet, adequaat te reageren. En dat kan ik niet alleen. Dat kan alleen in samenwerking met de professionals die hiervoor opgesteld staan. Wat dat betreft hoor ik alleen maar goede geluiden en kan Dinkelland zich verheugen in goede medewerkers bij Noaberkracht, een goed politieapparaat en andere partners.”

John Joosten (58) woont in Rheezerveen (Hardenberg) samen met zijn vrouw Stella. De komende tijd gaan ze rustig op zoek naar een woning in de gemeente Dinkelland om naartoe te verhuizen. De kinderen verhuizen niet meer mee, die zijn al enige tijd het huis uit. De familie Joosten bestaat naast John en Stella uit nog drie kinderen, een zoon van 27, een zoon van 26 en een dochter van 24.

Hij is geboren in Heerlen, een stad in Limburg.

John heeft in zijn carrière verscheidene functies bekleed in het bedrijfsleven en de publieke sector.  Hij heeft diverse leidinggevende en adviserende functies vervuld in het bedrijfsleven, in het bijzonder in de sector communicatietechnologie. John Joosten is in het openbaar bestuur actief geweest als fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Hij is lid van de VVD.

Lees hier de installatierede van burgemeester John Joosten die hij 9 januari heeft uitgesproken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio