21.6 C
De Bilt

Commissie Menselijke Maat van start in Enschede

Enschede – De Commissie Menselijke Maat is in Enschede van start gegaan. De gemeenteraad heeft de tijdelijke werkgroep opgericht om te onderzoeken hoe de gemeente rekening kan houden met de menselijke maat in het sociale domein. Voorzitter is Gijsbert Vonk (hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen). De leden zijn Anne Mieke Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam) en Jan Dirk Pruim (voormalig raadsgriffier van de gemeente Almere).

Commissie in gesprek

De werkgroep vindt het belangrijk eerst zoveel mogelijk inwoners en instanties te spreken. Daarom vinden binnenkort gesprekken plaats. De inwoners van Enschede worden via diverse media geïnformeerd over de wijze waarop ze hun inbreng kunnen geven. De gesprekken vinden plaats op herkenbare locaties in de stadsdelen. Met betrokken maatschappelijke instellingen maakt de commissie afzonderlijke afspraken.

Voor de zomer eerste tussenrapportage

Het is de bedoeling dat de commissie in juli de bevindingen van de gesprekken aan de gemeenteraad presenteert in een tussenrapportage. In deze tussenrapportage verwacht de werkgroep ook aan te geven op welke onderdelen nader onderzoek nodig is. Voor dat nader onderzoek laat de commissie zich ondersteunen door de Universiteit Groningen in samenwerking met het onderzoeksbureau Pro Facto. Het definitieve rapport met aanbevelingen hoopt de werkgroep medio oktober aan te bieden aan de Enschedese gemeenteraad.

Wmo en Participatiewet

Het onderzoek richt zich op de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet (bijstand). Er wordt teruggeblikt maar vooral ook naar voren gekeken. Waar nodig doet de werkgroep beleidsmatige en organisatorische aanbevelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio