-0.4 C
De Bilt

De Lambertuskermis komt eraan in Hengelo van 20 tot en met 24 september

Het is weer tijd voor de gezelligste kermis. Van 20 tot en met 24 september staat de binnenstad van Hengelo volledig in het teken van de Lambertuskermis. De kermis staat dit jaar op het Burgemeester Jansenplein, Burgemeester van der Dussenplein en Kloosterhofterrein, aan de Enschedesestraat, Telgen, Brinkstraat, Markt en een deel van de Deldenerstraat.

Zowel voor jong en oud zijn er mooie attracties. Hoge en snelle attracties voor wie op zoek is naar een adrenalinekick en voor de kleintjes zijn er leuke kinderattracties en spelletjes. Ook heerlijke lekkernijen ontbreken dit jaar niet.

Stil uurtje

Op zondag 24 september tussen 12.00 en 13.00 uur is er weer een ‘stil uurtje’. Dan draaien de attracties zonder geluid en zonder lichteffecten. Dit uur is er speciaal voor kinderen die geen of weinig prikkels kunnen verdragen zoals bij autisme, maar ook voor kleine kinderen of ouderen kan dit een fijn moment zijn om de attracties te bezoeken.

Candle Night en Heilige Mis

Op zaterdag 23 september is de CandleNight in de Lambertusbasiliek. Tussen 18.00 en 22.00 uur kunnen mensen een kaarsje opsteken in de sfeervolle, met kaarsen verlichte kerk. Op zondag 24 september om 11.00 uur is er een speciale kerMIS in de botsautootjes.

Warenmarkt op Stationsplein

De warenmarkt staat op woensdag 20 september en zaterdag 23 september op het Stationsplein. Kijk voor een overzicht van de kraamopstelling op www.hengelo.nl onder ‘Nieuws’.

Afsluiting Deldenerstraat

Net als vorig jaar staan er ook dit jaar kermisattracties op de Deldenerstraat. De Deldenerstraat is daarom van zondag 17 september 21.00 uur tot en met maandag 25 september afgesloten voor al het verkeer. De stad blijft gedurende deze periode bereikbaar via de omleidingsroute Bankastraat, Weideweg en Bornsestraat.

Kermis volledig op accustroom

Vorig jaar had Hengelo de primeur met attracties die volledig draaien op het net en accustroom, opgewekt door zonne-energie. De ervaringen vorig jaar waren heel positief. Daarom draaien de attracties ook dit jaar niet op verbrande fossiele brandstoffen. Er is alleen één reserve dieselaggregaat aanwezig om bij storing op terug te vallen, maar de organisatie vertrouwt erop dat deze niet nodig is.

Kijk voor nieuwtjes en winacties op https://www.facebook.com/lambertuskermishengelo of volg @Lambertuskermis op Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio