15 C
De Bilt

De Sleutel verkocht aan Twentse projectontwikkelaar Bijont

Twenterand – Voormalige basisschool De Sleutel heeft een nieuwe eigenaar. Wethouder Bart-Jan Harmsen heeft namens de gemeente Twenterand een verkoopovereenkomst getekend met de Twentse projectontwikkelaar Bijont. De gemeente verkoopt het vastgoed en de bijbehorende grond aan de ontwikkelaar, die op en om deze plek acht levensloopbestendige woningen en twaalf appartementen (huur of koop) voor jonge starters op de woningmarkt wil realiseren.

Bijont krijgt de sleutel van De Sleutel

De Sleutel staat al enige tijd leeg en de gemeente was eigenaar van het pand. De gemeente wil graag dat er voor starters wordt gebouwd én dat gebouwen met cultuurhistorische waarde behouden blijven voor Vroomshoop. Met die wens in het achterhoofd heeft de gemeente gezocht naar een rendabel plan voor deze locatie. In samenwerking met Bijont is een mooi en haalbaar plan ontstaan. In de school komen acht zogeheten levensloopbestendige woningen die geschikt zijn voor ouderen, jonge gezinnen of jonge starters op de woningmarkt.

Duurzaam

Het gebouw wordt volledig verduurzaamd en er komt een nieuwe dakconstructie op. De authentieke uitstraling van de school blijft behouden. De gymzaal wordt gesloopt en hiervoor in de plaats komen twaalf huurappartementen voor starters. De ruimte tussen de gebouwen wordt ingericht als een gezamenlijke tuin. Toekomstige bewoners kunnen parkeren op de nieuw aan te leggen parkeerplaatsen in de Nassaustraat.

Plek met herinneringen

Wethouder Wonen Bart-Jan Harmsen is blij met deze nieuwe ruimtelijke ontwikkeling. “In Vroomshoop is veel behoefte aan nieuwe woningen”, aldus Harmsen. “De Sleutel is voor veel mensen een plek met herinneringen en gelukkig kunnen we het gebouw met deze nieuwe invulling behouden.” Ook Ard Pierik en Darinka Dieperink van Bijont zijn content met het nieuwe plan. “Een locatie als deze vraagt om maatwerk en dat is elke keer weer een hele puzzel. We zijn erg trots op het plan dat er nu ligt”, aldus Pierik.

Meer informatie

Voordat er gebouwd kan worden moet eerst het bestemmingsplan gewijzigd worden. De eerste werkzaamheden zullen naar verwachting vanaf begin 2022 kunnen plaatsvinden. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op www.bijont.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio