2.8 C
De Bilt

Deel rondweg N342 in Oldenzaal drie weekenden afgesloten

Oldenzaal – Op vrijdag 28 juni wordt gestart met het onderhoud aan het asfalt op een deel van de N342 (verdiepte rondweg) in Oldenzaal. De rioleringswerkzaamheden van de gemeente Oldenzaal aan de Dr. Ariënsstraat en de Prof. Aalbersestraat zijn voor de provincie Overijssel aanleiding om het onderhoud aan het asfalt, asfaltering met geluidsreducerend asfalt, van de verdiepte rondweg N342 gelijktijdig uit te gaan voeren. Een win-win situatie voor zowel de provincie als de gemeente.

Weekendafsluiting N342

De uitvoering van het onderhoud aan de verdiepte rondweg N342 wordt door de gemeente Oldenzaal begeleid. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt ervoor gekozen om de werkzaamheden aan de N342 in de weekenden uit te voeren. De werkzaamheden tussen de aansluiting met de Graveneslaan en de rotonde met de Essenlaan starten het laatste weekend van juni waarbij in drie aaneengesloten weekenden dit wegvak wordt afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Betreffende weekenden afsluiting N342

Het gaat om de weekenden van 28 juni tot en met 1 juli, 5 tot en met 8 juli en het weekend van 12 tot en met 15 juli. Het wegvak is dan afgesloten van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Op www.oldenzaal.nl/wegafsluitingen zijn de omleidingsroutes aangegeven. Doordeweeks is het wegvak open voor verkeer.

Aanleiding werkzaamheden

De aanleiding voor de onderhoudswerkzaamheden is de rioolvervanging in de Dr. Ariënsstraat en de Prof. Aalbersestraat. Het huidige gemengde riool wordt vervangen door een vuilwaterriool en een schoonwaterriool (blauwe ader), waarna deze straten opnieuw worden ingericht.

Wadi’s

Ook worden er wadi’s aangelegd in de Stadsweide voor het opvangen, bergen en afvoeren van regenwater, afkomstig uit de stad. Om het stedelijk water naar de waterberging in de Stadsweide te leiden, gaat de riolering onder de provinciale weg N342 door. Om het riool onder de N342 door te leggen is er een wegafsluiting van dit wegvak nodig. Voor de provincie Overijssel een kans om haar toekomstige onderhoudswerkzaamheden te combineren en te vervroegen naar 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio