5 C
De Bilt

Opening Dementheek in Bibliotheek Vriezenveen

Vriezenveen – Op woensdag 21 september wordt in Bibliotheek Vriezenveen de Dementheek geopend. De Dementheek is er voor mensen met dementie of geheugenproblemen, mantelzorgers, partners, familieleden en professionals. Om 10.00 uur is de officiële opening door Mirjam Diderich, directeur van Stichting Evenmens en wethouder Roel Koster namens de gemeente Twenterand. De hele dag is iedereen van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee met bijpassend lekkers de Dementheek te bekijken.

Uitgebreide collectie

De Dementheek is een advies en uitleencentrum. Zij richt zich op het ondersteunen en
ontmoeten, op informatieverstrekking, lezingen en uitleen van boeken, tijdschriften, spelletjes en hulpmiddelen. Er is in de bibliotheek een gezellige plek gemaakt met twee fijne stoelen en een tafeltje. Zo kan je rustig gaan zitten om informatie tot je te nemen. Ook kun je de hulpmiddelen die aanwezig zijn bekijken en lenen om ze uit te proberen. Dit zijn bijvoorbeeld de praatklok, een digitaal fotolijstje of een videodeurbel.

TZA info-truck

Speciaal ter gelegenheid van de opening komt de info-truck van de TZA (Twentse Zorg Academie) op 21, 22 en 23 september naar Vriezenveen. De Truck wordt geparkeerd op het Manitobaplein. De truck is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig, de truck is voor iedereen vrijblijvend en gratis te bezoeken.

Wat is er te zien?

Nieuwe technologie maakt ons dagelijks leven makkelijker. Het kan ondersteunen bij je zelfstandigheid en bij het langer blijven wonen in je eigen huis. Er zijn heel veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar zoals: een druppelbril, een stofzuig-robot, een wekker met dwaaldetectie of een robothond. Bij veel mensen zijn deze hulpmiddelen nog niet bekend. Een mooie kans voor alle inwoners van de gemeente Twenterand om een kijkje te komen nemen in de truck.

Samenwerken

Samenwerking met partners zoals de gemeente, Stichting Evenmens, de Vriezenhof, ZorgSaam en Rijnbrink hebben dit project mogelijk gemaakt. Door deze verbindingen te leggen, kunnen we de inwoners van gemeente Twenterand nog beter informeren en van dienst zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio