15.6 C
De Bilt

Meer Dinkellandse inwoners komen in aanmerking voor energietoeslag

De gemeente Dinkelland heeft vorige week besloten om de doelgroep voor energietoeslag uit te breiden. Huishoudens met een inkomen tot 150 procent van de bijstandsnorm kunnen energietoeslag aanvragen. Zij kunnen tot en met 31 december 2023 hiervoor een aanvraag indienen.

De Dinkellandse gemeenteraad heeft een extra bedrag beschikbaar gesteld voor huishoudens die problemen ervaren door de hoge energielasten. Het college heeft besloten om deze middelen in te zetten voor verruiming van de doelgroep die voor energietoeslag in aanmerking kunnen komen.

Nieuwe doelgroep

De doelgroep die voor energietoeslag in aanmerking komt is uitgebreid tot een inkomen van 150 procent van de toepasselijke bijstandsnorm. De tegemoetkoming wordt op basis van een staffel uitgekeerd.

“Door de inflatie komen veel mensen met een laag inkomen in de problemen. We helpen inwoners met het verduurzamen van hun woning waardoor de energiekosten laag blijven en we helpen inwoners met een laag inkomen nog een tandje extra. We doen dat met een energietoeslag die in stapjes afneemt naarmate het inkomen stijgt, om ook mensen die net iets meer verdienen een steuntje in de rug te geven”, vertelt wethouder Cel Severijn.

Energietoeslag 2023 Dinkelland

Voor de energietoeslag over 2023 is een wetsvoorstel ingediend. Er wordt gewacht op besluitvorming door het Rijk. De verwachting is dat deze wet in juni 2023 wordt aangenomen. Daarna kunnen gemeenten aan de slag met de toeslag over 2023.

Hulp nodig?

Heeft u vragen? Zorgen de verhoogde energielasten voor grotere problemen? Of twijfelt u of u recht hebt op de energietoeslag? Via Schakel mag de gemeente maatwerk leveren. Zo voorkomen we dat de schulden van inwoners verder oplopen. Schakel kijkt samen met u naar een oplossing.

Neem contact op met Schakel via 0546-628701 of werkeninkomen@noaberkracht.nl. Of kom langs bij het loket van Schakel in het gemeentehuis in Dinkelland. Dit is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur.

Meer weten? Kijk op www.dinkelland.nl/energietoeslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio