14.7 C
De Bilt

Meer dan 40 Dinkellandse en Tubbergse ondernemers werken aan hun social media strategie

Op 14 maart hebben de gemeenten Dinkelland en Tubbergen een succesvolle bijeenkomst georganiseerd voor MKB-ondernemers over social media en AI. Onder leiding van de Digitale Werkplaats Twente en 50 studenten van Saxion werkten 40 ondernemers aan vraagstukken zoals het actief worden op social media, het creëren van succesvolle content en het integreren van AI in hun bedrijfsvoering.

In samenwerking met Saxion en de provincie Overijssel hebben de gemeenten Dinkelland en Tubbergen deze sessie opgezet om ondernemers te helpen ontdekken wat er mogelijk is op digitaal vlak.

Dinkelland en Tubbergen blij met grote opkomst

Wethouder Benno Brand van Dinkelland was blij met de grote opkomst: “Dit is de tweede keer dat we iets dergelijks organiseren en opnieuw zaten we binnen een mum van tijd vol. Dat laat zien dat meegaan in de digitale ontwikkelingen leeft bij ondernemers. Maar dat het ook veel vragen oproept. Want lang niet iedere ondernemer is er even goed in thuis.” Ook Saxion kijkt terug op een mooie dag: “We hebben veel ondernemers kunnen helpen en aan het denken gezet, en ook voor onze studenten was dit een mooie gelegenheid om hun studie letterlijk in praktijk te brengen”, aldus Marjana van Belkum van Saxion.

Digitale werkplaats

De bijeenkomst in Albergen vond plaats met hulp van marketingbureau Artica en het Twentse initiatief ‘De Digitale Werkplaats Twente’. Een initiatief om MKB ondernemers te helpen met allerlei vraagstukken rondom digitalisering en social media. “We zien dat veel MKB ondernemers daar wel wat mee willen, maar vaak niet weten waar te beginnen en hoe het aan te pakken. De Digitale Werkplaats helpt ze daarbij”, aldus van Belkum. De Digitale Werkplaats is een voorbeeld van een project waarin Onderwijs, Ondernemers en Overheid actief samenwerken.

Dat ondersteunt wethouder Ursula Bekhuis van Tubbergen van harte: “We hebben dit al eerder met elkaar gedaan en gezien dat het werkt om uitdagingen zoals digitalisering samen aan te pakken. Omdat het voor zoveel ondernemers geldt. Dat we op deze manier de samenwerking ook praktisch maken voor ondernemers is daarbij erg fijn. Je kunt direct concrete stappen maken.”

Derde sessie over AI in 2024

Doordat ook de tweede editie weer succesvol was, organiseren de gemeenten Dinkelland en Tubbergen, samen met Saxion, nog voor de zomer een derde sessie. Deze sessie zal volledig gericht zijn op AI, ook bekend als Kunstmatige Intelligentie.

“Dit onderwerp leeft enorm. Daarom hebben we het in deze editie kort aangestipt, maar we willen er graag een volledige sessie aan wijden. Voor veel ondernemers is het een kans, maar voor velen blijft het nog ongrijpbaar. We willen het concreet maken”, aldus wethouder Benno Brand. De datum en verdere informatie over deze bijeenkomst zullen worden gecommuniceerd via de website en de ondernemersnieuwsbrief van de gemeenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio