14.7 C
De Bilt
dinsdag, 3 oktober 2023

Warme overdracht taken van de Dorpsraad naar de stichting ‘Wat vindt ’n Doarp!’

Denekamp – Op donderdag 10 november is er formeel afscheid genomen van de dorpsraad Denekamp. Natuurlijk met koffie men gebak. Leden van de voormalige raad Denekamp zijn hiervoor door Kernwethouder Richard de Way uitgenodigd op het gemeentehuis.

Van dorpsraad naar ‘Wat vind een Doarp

Tegelijk was dit een ‘warme overdracht’ naar stichting ‘Wat vindt ’n Doarp!’, die de taken heeft overgenomen van de dorpsraad. De Way is dankbaar voor de inzet van de raad in het belang van de inwoners van Denekamp: “De dorpsraad heeft natuurlijk wel de basis gelegd, waar de stichting met een eigentijdse aanpak op kan voortbouwen.”

Leden van de dorpsraad die afscheid nemen v.l.n.r.: Gerard Schulte, Jan Bolhaar, Henny Waaijer, Gunter Brouwer. Foto: gemeente Dinkelland

Al Ruim een jaar is de stichting ‘Wat vindt ’n Doarp!’  nu onderweg met een denktank van 18 Doarpers. René Snijders: “De onderwerpen waarover we van gedachten wisselen, zijn divers, maar het gaat allemaal om een leefbare toekomst van ons dorp.” Richard de Way is trots op de denkkracht, creativiteit en daadkracht van de stichting. “Goed overleggen, aanpakken en met name gemeenschapszin garanderen een vitale en stabiele toekomst voor Denekamp.” De werkwijze van ‘Wat vindt ’n Doarp!’ is vooral nuchter volgens Snijders: Van ambitie naar plan en van plan naar realisatie. Belangrijk is dat het energie moet geven en… “Het mot veural leuk bliem’n!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio