6.7 C
De Bilt

Duurzaamheidsmarkt bij stadhuis Hengelo op 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober staat er op het plein voor het stadhuis van Hengelo een grote duurzaamheidsmarkt. Belangstellenden kunnen hier bij verschillende kraampjes terecht voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. De wooncoaches van Hengelo Energie zijn bijvoorbeeld aanwezig om advies te geven over isoleren en besparen, maar ook over de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen. De markt is gratis en iedereen is welkom. Voor de datum van de markt is gekozen, omdat het de eerste zaterdag is voor de dag van de duurzaamheid op 10 oktober.

Programma Duurzaamheidsmarkt

Naast advies over isoleren, besparen en zelf energie opwekken is vergroenen ook een belangrijk thema van de markt. Experts vertellen hoe mensen hun tuin groener kunnen maken en kunnen gebruiken voor wateropvang tegen droogte en ander extreem weer. Ook kunnen belangstellenden hun CO2 footprint laten berekenen. Verder is er vegan eten en een vintage markt.

Op de smoothiefiets kan gratis een smoothie ‘getrapt’ worden. Mensen kunnen ook onder begeleiding de Stadhuistoren beklimmen om van boven te bekijken wat de duurzame plannen van de gemeente zijn in de stad. Kapotte spulletjes mogen ook mee, want die kunnen bij het Repair Café een tweede leven krijgen. Het afvalspel kan gespeeld worden en er is voor kinderen een waterspeeltuintje van waterschap Vechtstromen. En er is nog veel meer te beleven.

Meer informatie

Op www.hengelo.nl/duurzaamheidsmarkt staat meer informatie en is binnenkort het definitieve programma en de opstelling van de markt te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio