5 C
De Bilt

Een herhaalprik halen in Oldenzaal

GGD Twente opent in oktober weer een tijdelijke priklocatie in Oldenzaal voor een herhaalprik in de oude bibliotheek aan de Ganzenmarkt 11. De tijdelijke locatie is bedoeld voor mensen die zijn uitgenodigd voor een deze prik. De locatie is geopend van woensdag 5 oktober tot en met zondag 9 oktober en woensdag 12 oktober tot en met zondag 16 oktober.

Alleen op afspraak

Mensen kunnen in Oldenzaal alleen terecht voor een herhaalprik. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt. Dat kan via de website www.planjeprik.nl of telefonisch via 0800-7070. De locatie is geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Rond de locatie is het betaald parkeren. Op de website www.coronavaccinatie.nl/herhaalprik staat wie er aan de beurt is voor een herhaalprik.

Laagdrempelig

Samen met gemeenten in onze regio kijken we waar er kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Wethouder Murat Yildirim: “Als gemeente hebben wij een taak om hierin te faciliteren. Dat is bijvoorbeeld praktisch voor mensen die zelf moeilijk op een grote priklocatie kunnen komen, omdat ze minder mobiel zijn. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.”

Waarom een herhaalprik?

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Met een herhaalprik kunnen mensen de bescherming tegen het coronavirus weer op peil brengen. De vernieuwde vaccins beschermen tegen meer varianten van het virus, waaronder de omikronvariant. Hoe meer mensen de coronaprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. Zo voorkomen we samen dat de zorg het te druk krijgt. En helpen we met elkaar bedrijven, winkels en sportscholen open te houden.

Meer informatie?

Kijk op www.ggdtwente.nl/corona voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio