21.7 C
De Bilt

Eerste BGT Talent Event daverend succes

Op 10, 11 en 12 juni organiseerde Bedrijvencontact Groep Tubbergen (BGT) haar eerste editie van het BGT Talent Event. Een weekend waarin kinderen kennis konden maken met diverse bedrijven en organisaties om zo te ontdekken waar hun talenten en interesses liggen. Het weekend was een daverend succes.

BGT Talent Event

Kinderen uit groep 7 en 8 en leerlingen van het voortgezet onderwijs konden afgelopen weekend voelen, proeven, ruiken en meehelpen op de werkvloer van circa 60 bedrijven om zo hun talent te ontdekken. Het event werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Tubbergen. Om kinderen en ouders een levensecht beeld te geven van wat het onderwijs en bedrijven in Tubbergen te bieden hebben, werden in de gemeente drie hotspots gecreëerd: Canisius, Nieuwbouwlocatie Bistro de Kruidentuin en Bedrijventerrein De Haar.

Gemeente ook vertegenwoordigd

De gemeente Tubbergen was het weekend ook vertegenwoordigd. In het pand aan de Newtonstraat, op bedrijventerrein De Haar, konden kinderen en ouders kennismaken met het veelzijdige werk van de gemeente. “Er was veel belangstelling en mooi dat we goed hebben kunnen laten zien aan de jeugd hoe afwisselend het werk bij een gemeente ook kan zijn. En het was extra bijzonder dat ook de politie en brandweer mee wilden werken en die dagen aanwezig waren”, aldus wethouder Hilde Berning.

Slechts het begin

Volgens wethouder Berning stopt het hierna niet: “Het tekort aan personeel zien we nu al dagelijks om ons heen. Winkels die eerder moeten sluiten of lange wachttijden door een groot gebrek aan personeel. Het is zo belangrijk dat kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en dat we ze weten te behouden voor onze gemeente of in ieder geval voor Twente”. Voorzitter van BGT, Piet Klingeman, vult Berning aan: “Je kunt echt niet vroeg genoeg beginnen om kinderen te laten ontdekken wat ze echt leuk vinden. Het BGT Talent Event is daarin een goed voorbeeld en we zijn blij op deze manier een bijdrage te leveren aan een grote maatschappelijke uitdaging.”

Onze economie houdt niet op bij de gemeentegrens

Rémon Workel

Rémon Workel, kennis- en innovatiemanager bij de gemeente is het met wethouder Berning en de BGT voorzitter eens: “We horen het van alle bedrijven die we spreken. Het is echt een heel serieus probleem. Een probleem dat we niet ieder voor zich kunnen oplossen maar waarvoor we moeten samenwerken. En zoals ik vaker zeg: onze economie houdt niet op bij de gemeentegrens. We zullen ook in Twente stevig aan de bak moeten. En de gemeente kan daarin ondernemers ondersteunen. Het is een deel van mijn werk om ondernemers met vraagstukken over de toekomst van hun bedrijf te ondersteunen. Ik zou zeggen maak daar ook vooral gebruik van.”

Interesse?

Wil jij als ondernemer ook aan de slag met talent aantrekken en behouden? Of eens sparren over de toekomst van je bedrijf? Neem dan contact op met Rémon Workel, kennis en innovatiemanager bij de gemeente Tubbergen. U kunt hiervoor contact opnemen met: talent@tubbergen.nl of 06-21517444.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio